På denne side finder du et udvalg af ressourcer inden for pædagogisk psykologi. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for hjælp eller har forslag til øvrige informationer til siden.
Vi kan hjælpe dig med:
Litteratursøgning, APA, kildekritik, forskningsoversigt, god citationsskik og mere.
Medbring din opgave du er i gang med, og vi har kaffe, hygge og lidt sødt, mens vi hjælper =)
Vi glæder os til at se dig!
Find et udpluk af bøger og opslagsværker, der kan være gavnlige for at komme i gang med et emne eller tjekke op på det. Bemærk, at det er et udpluk og, der er mange flere – så søg videre hvis du mangler noget. her
Her finder du et udpluk af håndbøger og opslagsværker, der kan være gavnlige for at komme i gang med et emne eller tjekke op på det. Bemærk, at det er et udpluk og, der er mange flere her – så søg videre hvis du mangler noget.
The SAGE Encyclopedia of Children and Childhood Studies
Cook, Daniel Thomas, 2020
Engelsksprogede databaser til din fagspecifikke emnesøgning. Det er dit emne, der afgør hvilken database, der er relevant. Under hver database finder du en beskrivelse af, hvilke emner basen dækker.
Her finder du fagdatabaser, der er relevante at søge i for netop dit fag.
Sociological Abstract
Sociological Abstracts dækker international litteratur om sociologi, socialt arbejde og relaterede discipliner inden for samfunds- og adfærdsvidenskaberne. Den viser abstract og indeksering af artikler og boganmeldelser hentet fra tusindvis af forskningspublikationer, bøger, bogkapitler, afhandlinger, konferenceartikler og arbejdspapirer. Tidsramme: 1952 – nu.
Se også fagsiden for Psykologi
Her finder du tidsskrifter, der kan være relevante for dit emne. Dette er kun et udpluk og du kan finde mange flere ved at søge
Her finder du tidsskrifter, der kan være relevante for dit emne. Dette er kun et udpluk og du kan finde mange flere ved at søge her (du kan ændre søgeordene, hvis det er andre typer af tidsskrifter du søger).
Af kulturelle grunde - og fordi du ikke kan søge på nordiske sprog i de internationale databaser - er det ofte relevant at søge i nordiske databaser. Nedenfor finder du de mest centrale for de enkelte skandinaviske lande. Under hver database finder du en beskrivelse af, hvad den dækker.
Af kulturelle grunde og fordi du ikke kan søge på nordiske sprog i de internationale databaser, er det ofte relevant at søge i nordiske databaser. Nedenfor finder du de mest centrale for de enkelte lande.
Danmark
Finland
Island
Norge
Sverige
Skandinavien
nb-ecec.org
Skandinavisk forskning på dagtilbudsområdet
Databasen Nordic Base of Early Childhood Education and Care samler ny, kvalitetsvurderet skandinavisk forskning i 0-6-årige børn i dagtilbud. læs om basen her
Find søgebaser, som kan være relevante i en bredere faglig eller geografisk søgning. Du finder en liste over alle bibliotekets databaser her
Nedenfor finder du søgebaser, som kan være relevante i en bredere faglig eller geografisk søgning. Du finder en liste over alle bibliotekets databaser her
Base (Bielefeld Academic Search Engine)
BASE is one of the world's most voluminous search engines especially for academic web resources.
BASE provides more than 300 million documents from more than 10,000 content providers.
You can access the full texts of about 60% of the indexed documents for free (Open Access).
En palet af forskellige institutioner og sektorforskningsinstitutioner, der kan være relevante at søge i, da rapporter og udgivelser herfra ikke nødvendigvis kan findes gennem bibliotekernes databaser.
Følgende kilder udgør en palet af forskellige institutioner og sektorforskningsinstitutioner, der kan være relevante at søge i, da rapporter og udgivelser herfra ikke nødvendigvis kan findes gennem bibliotekernes databaser.
AE Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
særlige fokusområder er arbejdsmarkedet, uddannelsessystemet, uligheden, det offentliges økonomi, samfundsvelstanden og økonomiske muligheder i den grønne omstilling.
Arbejderbevægelsens Erhvervsråd blev stiftet i 1936 af det daværende LO og Det Kooperative Fællesforbund som arbejderbevægelsens hovedorganisation på det økonomiske og erhvervspolitiske område.
CORDIS
The Community Research and Development Information Service (CORDIS) is the European Commission's primary source of results from the projects funded by the EU's framework programmes for research and innovation, from FP1 to Horizon Europe.
producerer viden, debat og netværk om tidlige indsatser for 0-6-årige, ungdomsuddannelser og de videregående uddannelser samt forskning og innovation. Dea er en non-profit og politisk uafhængig tænketank.
Inspiration til at udarbejde din forskningsoversigt.
Gode referencer:
Spændende ressourcer og kilder, både fysisk og digitalt, med masser af relevante fagbegreber og emneord
Her finder du de specialer, som er blevet indleveret til biblioteket. Husk at give tilladelse til offentliggørelse, hvis du vil dele dit speciale på biblioteks hjemmeside når du indleverer det til AU.
Samlet elektronisk adgang til Ordbogen.com og Gyldendals Ordbøger, m.fl. Her er ordbøger inden for mange fag, sprog og fagområder. Oversigten over alle relevante ordbøger fremkommer ved søgning på et ord.
En skabelon og værktøj til at komme i gang med informationssøgning opgaveskrivningen.
AU Studypedia er et akademisk studieværktøj du kan bruge i forbindelse med opgaveskrivning, litteratursøgning og andre studierelaterede arbejdsformer.
Indgang til specialer for de forskellige fagområder under DPU.
Udarbejdelse af litteraturlister og referencer.