På denne fagside finder du udvalgte ressourcer inden for jura. Du er velkommen til at tage fat i kontaktbibliotekarerne, hvis du har brug for hjælp eller har forslag til øvrige informationer til siden.
I forarbejderne finder du lovforslag fra Folketinget med bemærkninger. Du finder også forarbejder i form af kommissionsbetænkninger. Fold ud på plusset og se, hvor du kan finde forarbejder.
Danske domme kan findes i en række forskellige databaser og portaler, alt efter sagstypen. Fold ud på plusset herunder og se hvor, du finder hvilke typer af domme.
Danske love kan findes på flere måder alt efter, om du ønsker at se dem med lovkommentarer, i deres rene form eller samlet under bestemte emner. Fold ud på plusset og se de forskellige muligheder.
Find videnskabelige artikler og andre forskningspublikationer inden for det juridiske område. Fold ud på plusset og se nogle af de mest relevante databaser og tidsskrifter inden for jura.
Find forskellige guides og værktøjer til juraens kilder, f.eks. forkortelseslister, linksamlinger, juridiske og sproglige ordbøger. Fold ud på plusset og se mere.
Find internationale og udenlandske nationale kilder, f.eks. fra USA, England, Tyskland, Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol (EMD), CISG, mm. På plusset finder du også links til internationale artikelbaser.
Her finder du et udvalg af retskilder, kommentarer og artikelbaser fra Norge og Sverige. F.eks. finder du links til parlamentariske dokumenter, forskningspublikationer, bibliotekskataloger mm. Fold ud på plusset og se mere.
Her finder du retskilder og artikelbaser inden for EU-området. Fold ud på plusset og se mere.
Find kilder inden for retshistorie og ældre lovgivning, f.eks. ældre juridisk litteratur, ældre retskilder mm. Fold ud på plusset og se mere.
På AU Library BSS’ videokanal kan du se videoer om juridisk informationssøgning, f.eks. om lovgivningsprocessen eller om hvor og hvordan du finder juridiske dokumenter. Fold ud på plusset og se mere.
Hvad er plagiering og hvordan kan du undgå at plagiere? På siden Plagiering for studerende kan du få svar på disse spørgsmål.
Hvordan henviser du og udarbejder referencer? I Lars Henrik Gam Madsens ”Retsdogmatisk forskning i praksis” gennemgås en række forskellige referencetyper. Ligeledes har Djøf udarbejdet en referenceguide i samarbejde med Kasper Steensgaard.
Biblioteket opretter semesterhylder til materiale, der skal bruges i undervisningen. Materialet er beregnet til kopiering på biblioteket og kan ikke låne det. Tjek evt. biblioteksbasen for at se, om der skulle være et eksemplar til udlån.
På AU Library, Bartholins Allé er semesterhylderne placeret lige over for informationen på etage 1.
Juras semesterhyldebøger er mærket med et orange ”bånd”. For at sikre flest studerende har adgang og kan gøre brug af bøgerne, kan du kun bruge disse bøger på bibliotekets etage 1.
AU Library, Bartholins Allé (Aarhus BSS) registrerer og opbevarer alle specialer skrevet ved Juridisk Institut.