På fagsiden for jura finder du udvalgte kilder til artikelsøgning og kilder inden for dansk jura samt EU-kilder, internationale, norske og svenske kilder.
Danske
Internationale
Anklagemyndighedens vidensbase
Her kan du finde danske udvalgte domme på strafferetsområdet, oversigt over straf og forseelse inden for bedrageri- og narkotika-domme samt Rigsadvokatmeddelelsen. Se mere om, hvordan du søger i basen.
Udbudsretlig Materialesamling
For at få vist hele indholdet, kan du henvende dig til kontaktbibliotekarerne for Jura på AU Library og få kodeord.
I materialesamlingen kan du finde Afgørelser fra Klagenævnet for Udbud samt kommentarer og resuméer hertil. Du kan også finde KOFA afgørelser, som er det norske klagenævn for udbud.
Ønsker du kilder med et retshistorisk perspektiv, er her et udgangspunkt i forhold til nogle af de gamle love og forarbejder hertil.
Codex Holmiensis C37, Jyske Lov (1241)
Indhold: 1. del (ca. 1280): Jyske Lov (1241) med to indsatte tekster (Odensedommen 1245 og Erik Klippings lovforslag 1276).
2. del (Erik Klippings forordning for Jylland 1284, sammes håndfæstning 1282, samt Erik af Pommerns Gårdsret 1417)
Jyske Lov, 1. bog, 2. bog, 3. bog.
Almindelig borgerlig Straffelov af 10de Februar 1866
Se også den digitaliserede udgave.
Chronologisk Register over de Kongelige Forordninger og Aabne Breve
Schous Register over Forordninger. Af Jacob Henric Schou.
Digitaliseret udgave.
AU Library BSS’ videokanal: Videoguides til juraens kilder.
I videoerne fortæller og viser informationsspecialist Mai Klærke fra biblioteket, hvor og hvordan du finder juridiske dokumenter:
Hvad er plagiering og hvordan kan du undgå at plagiere? På Plagiering for studerende kan du få svar på disse spørgsmål.
Hvordan henviser du og udarbejder referencer? ”Retsdogmatisk forskning i praksis” af Lars Henrik Gam Madsen giver dig eksempler på udarbejdelse af noter, referencer mv.
Hvordan laver du en entydig henvisning til Folketingstidende og Rigsdagstidende? På Folketingstidende.dk kan du få en udførlig vejledning: Om at henvise til Folketingstidende.
Biblioteket opretter semesterhylder på biblioteket til materiale, der skal bruges i undervisningen. Materialet er beregnet til kopiering på biblioteket og kan ikke udlånes. Tjek evt. biblioteksbasen for at se, om der skulle være et eksemplar til udlån.
På Bartholins Allé er semesterhylderne placeret lige over for informationen på etage 1.
Juras semesterhyldebøger er mærket med et orange ”bånd”. For at sikre flest studerende har adgang og kan gøre brug af bøgerne, er disse bøger kun til brug på bibliotekets etage 1.
Se alle titler på Juras semesterhylder.
Aarhus University Library, Bartholins Allé (Aarhus BSS) registrerer og opbevarer alle specialer skrevet ved Juridisk Institut.
Har du styr på reglerne for ophavsret når du studerer? Må du bare kopiere og dele bøger, artikler, billeder og lignende?
Vi har samlet alle relevante informationer om informationssøgning og om hvordan du hurtigt og effektivt finder de materialer, du har brug for.
Vi har samlet de bedste ressourcer til dig som studerer, så du nemt kan overskue de tilbud, AU Library har til dig.