På denne side finder du et udvalg af ressourcer inden for nordisk sprog og litteratur samt i et vist omfang også medier. Du er velkommen til at kontakte fagredaktørerne, hvis du har brug for hjælp eller har forslag til øvrige informationer til siden.
Se et udvalg af opslagsværker her.
Kindlers Literatur Lexicon
Det klassiske leksikon om verdenslitteratur på tysk. Helmut Kindler udarbejdede den første udgave 1965-72, anden udgave udkom 1988-92 (ved Walter Jens), og tredjeudgaven foreligger nu i print og online. Det er muligt at søge på forfatter, værk og litterære oplysninger.
The Literary Encyclopedia
Internationalt opslagsværk om forfattere, værker og emner inden for verdenslitteraturen. Indholdet formidles også i sin historiske kontekst, idet det er muligt at søge på historiske emner og begivenheder. Opdateres løbende.
Literature Online
Opslagsværk om verdenslitteraturen, tekstarkiv med klassisk engelsksproget skønlitteratur, adgang til bibliografien Annual Bibliography of English Language and Literature (ABELL) og adgang til et stort antal fuldtekst-tidsskrifter og introduktioner til litterære klassikere. Introduktionerne finder man ved at gå til forsiden, klikke på ’Publications’ og herefter søge på ’study guides’.
Nordisk Kvindelitteraturhistorie på nettet
Opslagsværket er en digitaliseret udgave af Nordisk Kvindelitteraturhistorie, som udkom i perioden 1993-98. Det giver adgang til et stort antal forfatterskabsanalyser, artikler om bestemte perioder, biobibliografier samt henvisninger til sekundærlitteratur. Desuden er det muligt at søge via temaer om kvinder og litteratur.
Oxford Handbooks Online
OHO er en samling opslagsværker skrevet af førende forskere inden for de enkelte fagområder. Opdateres jævnligt. Der er adgang til Business & Management, Economic and Finance, Law, Literature, Political Science, Psychology og Religion. Vær opmærksom på, at der ikke altid er adgang til alle årgange af et opslagsværk. Søgetips: Se Guided Tour
Oxford Research Encyclopedia of Literature
Oxford Research Encyclopedia of Literature (ORE) favner et bredt felt af litterære emner fra hele verden: litteratur fra Afrika, Asien, England, Irland, Nordamerika og Vesteuropa. Samt emner som børnelitteratur, kulturstudier, lyrik, drama, film, medier, litterære begreber, litteraturhistorie, m.m. Alle artikler er peer-reviewed og skrevet af litterære eksperter. Rummer litteraturhenvisninger til videre læsning.
Salmonsens Konversationsleksikon
Andenudgaven af det store danske leksikon, som udkom i 26 bind i perioden 1915-1930. Værkets profil er grundige artikler om klassiske emner inden for alle fag.
Store Norske Leksikon
Store Norske Leksikon er en pendant til Den Store Danske. Det er en generel encyklopædi, men med detaljerede artikler om norsk litteratur, historie, kultur, samfund, geografi, personbiografi m.m. Grundstammen i opslagsværket er artikler fra det trykte ”Aschehoug og Gyldendals store norske leksikon” fra 2003.
Et udvalg af kilder, hvor du kan få adgang til elektroniske artikler i tidsskrifter.
Et udvalg af tidsskrifter inden for dit fagområde.
Se et udvalg af bibliografier inden for dit fagområde.
NORA. Danmarks Forskningsportal
NORA er en indgang til den nationale forskningsinfrastruktur. Portalen er under opbygning, men projektet retter sig mod indsamling og organisering af data om dansk forskning samt opbygning af offentlige brugertjenester. Nye data og funktioner vil blive tilføjet løbende. Bemærk: startdatoen for forskningsdata er indtil videre 2011.
Som studerende har du adgang til en række ordbøger og/eller opslagsværker.
Svensk-Dansk Ordbog
Onlineversionen er en udvidet udgave af den trykte ordbog. Den dækker det almindelige svenske ordforråd, udbredte fagudtryk og dagligsproget. Desuden markerer den ord, der ligner hinanden, men betyder noget vidt forskelligt på svensk og dansk, de såkaldte “falske venner”.
Et udvalg af kilder, hvor du kan finde danske og udenlandske nyheder.
Andre relevante fagsider for dit fag
Et udvalg af ressourcer, hvor du kan finde Ebøger og tekster.
Et udvalg af diverse kilder og ressourcer, som er relevante for dit fag.