Aarhus Universitets segl

Semesterlitteratur når du underviser

AU Library kan hjælpe dig med at skaffe enkelte eksemplarer af semesterlitteraturen, så den er tilgængelig for de studerende. Enten placeret i den faste samling på et bibliotek eller på en semesterhylde.

Vi hjælper dig også gerne med at undervise de studerende i, hvordan de selv finder frem til deres semester-/pensumlitteratur.

Brug for hjælp?

Har du spørgsmål eller problemer, kan du tage fat i kontaktbibliotekaren for dit område, som står klar til at hjælpe dig.

Alternativt er du altid velkommen til at kontakte dit lokale bibliotek.

Pensumservices fra AU Library

Sådan får du materiale på en semesterhylde

Biblioteket kan hjælpe med at gøre enkelte eksemplarer af de bøger, som du vil bruge i din undervisning, tilgængelige på AU Library. Enten på en semesterhylde til hvert fag eller institut - eller ved at købe et eksemplar til bibliotekets samling. 

Leganto Reading List

Som underviser på Aarhus Universitet kan du gøre brug af værktøjet Leganto Reading List til håndtering af pensumlitteratur.
Værktøjet tilgår du inde fra dit kursusrum i Brightspace.

Pensumservice - Aarhus BSS

Som underviser på Aarhus BSS kan biblioteket hjælpe dig med dine pensumlister.

Tag fat i din kontaktbibliotekar og hør mere om, hvilke muligheder du kan gøre brug af


Brug Brightspace

Når du planlægger din undervisning, kan du også bruge Brightspace til at dele artikler og andet pensumlitteratur. Se hvordan du overholder vores licenser og ophavsretten. 

Bestil et kursus i informationssøgning til dine studerende

Studerende kan have svært ved at finde den litteratur, du som underviser har skrevet på læseplanen/litteraturlisten. AU Library tilbyder at komme ud og undervise dit hold i, hvordan de får adgang til litteraturen gennem biblioteket.

Ophavsret

Ophavsretten kan være svær at gennemskue, når det kommer til brug af ressourcer i undervisningen. Vi har samlet information om ophavsret og brugen af en række forskellige ressourcer.