Når du underviser og bruger materiale i undervisningen, er der en række regler, som du skal være opmærksom på. Ved du f.eks., om du må vise tv-optagelser, uploade artikler til Brightspace, og hvad med billeder i dine slides?
Har du spørgsmål eller problemer, kan du tage fat i kontaktbibliotekaren for dit område, som står klar til at hjælpe dig.
Alternativt er du altid velkommen til at kontakte dit lokale bibliotek.
Det er nemt og hurtigt at finde relevant kursusmateriale på nettet, men det kan være svært at gennemskue, hvordan man må dele det med sine studerende.
Hvis du vil uddele fotokopier eller print, lave trykte kompendier eller indscanne materiale til dine studerende, så afhænger reglerne af det originale materiale.
Hvis du ønsker at benytte billeder i undervisningen, skal du være opmærksom på AUs aftale med Copydan (Billedkunst).
Når du benytter videoklip i undervisningen, skal du være opmærksom på både ophavsretsloven, persondataloven og de betingelser, der gælder for den videotjeneste, som du benytter.
Læs hvordan du kan bruge radio og tv i din undervisning. Både egne optagelser og indhold fra Mediestream.
Læs om de tre Copydanaftaler – én for tekster, én for billeder og én for AVU-materialer, som Aarhus Universitet har indgået med Copydan.
Når du deler materialer med dine studerende, så brug Brightspace fremfor Dropbox, Facebook eller e-mails.
Ifølge ophavsretsloven har du som underviser ophavsretten til det undervisningsmateriale, du udarbejder i forbindelse med din ansættelse på Aarhus Universitet. Det giver dig ret til at disponere over materialet både under og efter ansættelsen, også uden for AU.
For at sikre AU’s uddannelser kan det dog være nødvendigt for universitetet at have mulighed for at genbruge undervisningsmateriale, der er udarbejdet af AU’s undervisere.
For at regulere dette har AU og underviserne indgået Aftale om brugsret til undervisningsmaterialer pa Aarhus Universitet.