Aarhus Universitets segl

TIL DIG SOM
STUDERENDE

For studerende

AU Library tilbyder en lang række services til dig som studerende ved Aarhus Universitet. Det kan være alt fra hjælp til at finde den litteratur, du søger til din opgave, til hjælp med håndtering af dine referencer. Du er mere end velkommen til at kontakte AU Library med dine spørgsmål - eller dit lokale AU bibliotek - så forsøger vi gerne at hjælpe dig.

Find


Hjælp til opgaveskrivning

Informationssøgning

Vi har samlet alle relevante informationer om informationssøgning og om hvordan du hurtigt og effektivt finder de materialer, du har brug for.

AU Studypedia

AU Studypedia er et studieværktøj, som du kan bruge under hele dit uddannelsesforløb.

Brug værktøjet til din studiepraksis, f.eks. når du søger information og skriver opgaver.

Labs i AU Library

Få hjælp til data og digitale metoder på et af de labs, vi har i AU Library:

Du kan få hjælp til at bruge digitale metoder, håndtere store datamængder samt blive introduceret til forskellige værktøjer og programmer. 


Ophavsret

Har du styr på reglerne for ophavsret når du studerer? Må du bare kopiere og dele bøger, artikler, billeder og lignende?

Undgå plagiering

Det gælder om at holde tungen lige i munden, når du skriver opgave og skal undgå plagiering. AU Library har samlet en række ressourcer, som kan forklare helt præcist hvordan du undgår det.

Referencehåndtering

AU Library tilbyder vejledning og undervisning i referenceværktøjet EndNote. Et værktøj, der hjælper dig med at holde styr på dine kilder.


Særligt

Publicering i AU’s projektbibliotek

Hvis du vil publicere din afsluttende opgave i AU’s projektbibliotek, kan du se her, hvad du skal være opmærksom på før, under og efter publicering.

Specialer og afhandlinger

Det kan være en hjælp at se andre studerendes specialer/afhandlinger, når du selv skal til at skrive.

På siden om specialer kan du finde oversigter over de specialer/afhandlinger, der findes på Aarhus Universitet. 

Opgavebank

Opgavebanken er en samling af opgavebesvarelser fra Kasernefagene, udvalgt af underviserne. Opgaverne er udvalgt med det formål at give indsigt i den gode opgaves skriveteknik, argumentation og formidlingsform. Opgaverne gælder for kurser i forløbet, op til og med Bacherloropgaven.