Aarhus Universitets segl

TIL DIG SOM 
UNDERVISER

For undervisere

AU Library tilbyder en lang række services til ansatte ved Aarhus Universitet. Dette kan være alt fra hjælp til at få de nødvendige materialer op på semesterhylderne, til hjælp med de rigtige værktøjer til at holde styr på dine referencer. Skulle der være enkelte specifikke services, du mangler, er du mere end velkommen til at kontakte AU Library - så forsøger vi gerne at hjælpe dig. Du kan læse mere om vores kontaktpersonordning her på siden.

Kontakt AU Library

Er der noget AU Library kan hjælpe dig med, så brug din kontaktbibliotekar eller dit lokale bibliotek i AU Library.


Undervisning

Informationssøgning

Har du brug for hjælp til at finde litteratur eller ressourcer til din undervisning, så kan AU Library være behjælpelig.

Ophavsret

Ophavsretten kan være svær at gennemskue, når det kommer til brug af ressourcer i undervisningen. Vi har samlet information om ophavsret og brugen af en række forskellige ressourcer.

Plagieringskontrol

AU Library supporterer undervisere i brugen af plagieringsværktøjet Ouriginal (tidligere Urkund) og kan være behjælpelig ved spørgsmål om brug af programmet.

Semesterlitteratur

AU Library kan hjælpe dig med at skaffe enkelte eksemplarer af semesterlitteraturen, så den er tilgængelig for de studerende på biblioteket.  

Plagiering

Hvad kan du som underviser gøre, for at oplyse dine studerende om faren ved plagiering, og hvad gør du, hvis du rent faktisk møder det i dit arbejde? Dette og meget mere kan AU Library hjælpe dig med at få svar på.

BSS Datalab

Studerende og ansatte tilknyttet Aarhus BSS kan få hjælp til at arbejde med data på:

Få f.eks. hjælp til at håndtere store datamængder og bliv introduceret til forskellige værktøjer og programmer. 


Særligt

Referencehåndtering

AU Library supporterer referenceværktøjet EndNote, som alle ansatte og studerende ved Aarhus Universitet har fri adgang til. 

Hjemmeadgang

Ansatte og studerende på Aarhus Universitet kan tilgå alle AU Library's ressourcer hjemmefra, - via AU Library's fjernadgang.