Aarhus Universitets segl

Lån og aflevering

Praktisk information

Vi har samlet al den praktiske information for dig som bruger af biblioteket - lige fra hvordan du får oprettet hjemmeadgang til materialerne hvis du er tilknyttet Aarhus Universitet, til hvad du skal betale i gebyr, hvis du mod forventning kommer til at aflevere bogen for sent.

Er der informationer du mangler, er du meget velkommen til at henvende dig til os, enten over mail eller på et af vores biblioteker.

Bruger hos AU Library

Er du allerede oprettet som bruger hos Det Kgl. Bibliotek/AU Library, kan du  logge ind og se dine lån, materialer til afhentning, dine huskelister og dine reservationer.

Er du endnu ikke oprettet som bruger hos AU Library, kan du starte processen her.

Har du imidlertid glemt din pinkode, som er tilknyttet din konto og bruges når du skal hente bøger, er det muligt at få den ændret.


Om AU Library


Mangler du noget?

Hvad kan jeg forny?

Alt efter hvilke materialer, du har lånt, kan der være forskellige muligheder for at forny lånet og beholde materialet i længere tid. Se mere om hvordan reglerne for de forskellige materialer er.

Lånereglement

AU Library har et reglement for lån af materialer, som det forventes at brugerne af AU Library overholder. 

Lån fra andre biblioteker

Har du brug for materialer, som ikke er tilgængelige på AU Library, men er på et andet bibliotek, er det muligt at få AU Library til at skaffe materialet til dig. Læs mere om, hvordan du gør dette. Lånetid & gebyr

I forlængelse af lånereglementet, kan du her læse om, hvor længe du må låne forskellige materialer, og hvad det koster hvis de bliver afleveret for sent, samt hvordan det er muligt at betale gebyret.

Betal gebyrer online

Er du uheldigvis kommet til at beholde en bog for længe? Så kan gebyret betales online, 

Forslag til indkøb

Har du forslag til materialer, som du mener AU Library burde have tilgængelige for brugerne, hører vi rigtig gerne fra dig.Ekspeditionstid & afhentning

Her kan du læse om de retningslinjer, som AU Library har opsat for henholdsvis ekspeditionstiden og afhentningen af materialer, som er lånt hos AU Library.

Hjemmeadgang til materialer

Hvis du er tilknyttet Aarhus Universitet kan du få adgang til AU Library's materialer hjemmefra. Læs mere om hvordan du kan få hjemmeadgang.