Aarhus Universitets segl

Undgå plagiering - for studerende

Hvad er plagiering

Plagiering er at bruge en andens materiale (bøger, artikler, film, websider, tabeller, figurer etc.) som dit eget - uden at henvise præcist til den oprindelige kilde.

Plagiering er, hvis du snyder bevidst - f.eks. låner en andens opgave og afleverer den, som var den din egen - men også ved at dine henvisninger eksempelvis er upræcise og mangelfulde. 

Undgå plagiering

Undgå eksamenssnyd

Du kan undgå plagiering ved at citere korrekt og angive kilden til dit citat, samt henvise præcist til de kilder, du har brugt materiale fra, så materialet evt. kan genfindes. Læs mere om hvordan du undgår eksamenssnyd og plagiering og hvad konsekvenserne ellers kan være. 

AU Studypedia

AU Studypedia er et akademisk studieværktøj, som kan hjælpe dig med opgaveskrivning, emnevalg, litteratursøgning, formidling og lignende. AU Studypedia kan også hjælpe dig til at undgå plagiering. AU Studypedia er forankret ved Centre for Educational Development (CED) ved Aarhus Universitet. 

Stopplagiat.nu

Stopplagiat.nu er en webtutorial om plagiering for studerende. Den er lavet i et samarbejde mellem danske forskningsbiblioteker og undervisere fra Syddansk Universitet, Københavns Universitet samt Aarhus Universitet. 

Referencehåndtering

Hvis du citerer, de kilder, du anvender materiale fra - og håndterer dine citationer i dit skriftlige arbejde korrekt, undgår du plagiering.

Læs mere om referencehåndtering og hvordan du eksempelvis kan anvende et værktøj til at indsætte citationer og lave litteraturlister for dig.