Aarhus Universitets segl

Undgå plagiering - for studerende

Hvad er plagiering?

Plagiering er, hvis du snyder bevidst - f.eks. låner en andens opgave og afleverer den, som var den din egen. Men også hvis dine henvisninger til eksempelvis litteratur, tabeller og billeder er upræcise og mangelfulde. Dette gør referencehåndtering til en vigtig kompetence at mestre.  

Undgå plagiering

Undgå eksamenssnyd

Du kan undgå plagiering ved at citere korrekt og angive kilden til dit citat, samt henvise præcist til de kilder, du har brugt materiale fra, så materialet evt. kan genfindes. Læs mere om hvordan du undgår eksamenssnyd og plagiering og hvad konsekvenserne ellers kan være. 

AU Studypedia

AU Studypedia er et akademisk studieværktøj, som kan hjælpe dig med opgaveskrivning, emnevalg, litteratursøgning og formidling. AU Studypedia kan også hjælpe dig med at mestre god citationspraksis.

Stopplagiat.nu

Stopplagiat.nu er en webtutorial for studerende om plagiering. Lær, hvordan du citerer korrekt, og hvordan du sørger for tilstrækkelig dokumentation i dine opgaver. Test også dig selv ved hjælp af quizzer og stil spørgsmål. 

Referencehåndtering

Hvis du citerer, de kilder, du anvender materiale fra - og håndterer dine citationer i dit skriftlige arbejde korrekt, er du godt på vejt til at undgå plagiering.

Læs mere om referencehåndtering og hvordan du eksempelvis kan anvende et værktøj til at indsætte citationer og lave litteraturlister for dig.