Det er nemt og hurtigt at finde relevant kursusmateriale på nettet, men det kan være svært at gennemskue, hvordan man må dele det med sine studerende. Hovedreglerne er:
Du må gerne linke direkte til tidsskriftsartikler, avisartikler og e-bøger, når der er tale om lovligt, frit tilgængeligt materiale eller materiale, som AU Library har købt adgang til. Se hvordan du sikrer dig, at dine links også virker hjemmefra.
Hvis du har downloadet materialet fra en database, et e-tidsskrift eller en e-bog, som du kun har adgang til, fordi du er ansat på AU, så er det AU Library's licensaftale med det pågældende forlag, der bestemmer, hvad du må gøre med materialet
|
Hverken Mediestream (danske artikler ældre end 100 år) eller Infomedia (danske artikler fra 1990'erne og frem) tillader digital deling af avisartikler. Men det er tilladt at linke til indhold i de to databaser.
I Infomedia skal du sikre dig, at linket indeholder både bibliotekets proxylink og artiklens Infomedia-Id-nummer på 8 karakterer: Ex: https://apps-infomedia-dk.ez.statsbiblioteket.dk:12048/MedieArkiv/link?articles=e821708c
Det kan anbefales at åbne linket til Infomedia via bibliotekssystemet, inden du klikker på det direkte link til artiklen.
Gratis tilgængeligt materiale på nettet som f.eks. hjemmesider, avisartikler, rapporter eller Open Access-artikler er også beskyttet af ophavsretten. Du må dog gerne dele sådant materiale med dine studerende, hvis ophaverne tydeligt har markeret, at fildeling er tilladt via en Creative Commons licens eller via en note i dokumentet eller på hjemmesiden.
Aarhus Universitets Copydan-aftale [Tekst & Node] giver dig desuden mulighed for lægge materialet på Brightspace, dog med disse begrænsninger:
|
Hvad enten du linker eller uploader materiale, så husk altid at angive kilden: Titel, forfatter og forlag.