Aarhus Universitets segl

Brightspace

Når du deler materiale med dine studerende, så brug Brightspace. Du må ikke bruge fx Dropbox, Facebook eller e-mails til at dele ophavsretlig beskyttet materiale.

Som udgangspunkt tillader ophavsretsloven nemlig ikke, at du uden videre deler materiale med andre. Men hvis du deler via et sikkert lukket netværk som Brightspace, kan du som underviser benytte dig af de aftaler, som Aarhus Universitet og AU Library har indgået med rettighedshaverne:

  • CopyDan-aftalerne giver dig ret til at indscanne tekster og billeder fra et trykt forlæg og til at lave digitale kopier af materiale fra frit tilgængelige websider – læs mere under Kopi, print og scanning og Billeder.
  • AU Librarys licensaftaler giver dig ret til at uploade visse e-artikler og e-bogs-kapitler i PDF – læs mere under Materiale fra internettet.

Ingen af aftalerne giver dig lov til at uploade alt på Brightspace, men de forbedrer betragteligt dine muligheder for at dele materiale lovligt. Du må gerne lade materialet ligge på kurset, når et semester er afsluttet. 

Se eksempel på pensumliste, der tager hensyn til de ophavsretslige regler.

Video

Hvis du selv producerer videomateriale, så overvej nøje hvilken publiceringsplatform, du anvender. Benyt dig af en platform, hvor du kender de ophavsretslige fordele

Læs mere om ophavsret og e-læring på undervislovligt.dk