På denne side finder du et udvalg af ressourcer inden for filosofi og idéhistorie. Du er velkommen til at kontakte fagredaktørerne, hvis du har brug for hjælp eller har forslag til øvrige informationer til siden.
Stanford Encyclopedia of Philosophy
Dækker alle filosofiens centrale områder. Opdateres løbende af fagspecialister. Alle artikler er peerreviewede.
Philosopher’s Index
Indekserer tidsskriftsartikler, bøger og forskningsrapporter inden for filosofi, idéhistorie, etik, epistemologi, metafysik, logik, filosofihistorie og andre relaterede discipliner.
PhilPapers
Det største arkiv inden for filosofi, indekserer bøger og artikler og høster løbende open access arkiver og forskerhjemmesider.
ATLA
ATLA er den førende bibliografi inden for teologi, religionsvidenskab og etik. ATLA indekserer tidsskriftartikler, boganmeldelser og essaysamlinger. Der er referencer til litteratur på mange sprog, men engelsk dominerer. Der er ofte direkte adgang til teksterne.
Infomedia
InfoMedia er en stor avisbase med fuldtekstartikler fra en lang række danske landsdækkende, regionale og lokale dagblade, lokale ugeaviser, fagblade, tidsskrifter og magasiner, nyheds- og telegrambureauer. Artiklerne går tilbage til ca. 1985.
Cambridge Companions Online
Online-udgave af den anerkendte serie Cambridge Companions, som henvender sig til studerende og består af fine introduktioner til klassiske og centrale forfattere, kunstnere, filosoffer, emner og perioder.
Encyclopedia of Aesthetics (1998)
Kan findes dels som en del af Oxford Art Online og dels som selvstændig e-opslagsværk. Beskæftiger sig med kunsfilosofi og kunstkritik i meget bred forstand.
Interventions. The intellectual history podcast
Interviews med førende idéhistorikere lavet af idéhistorie-studerende på Cambridge University, England.
Open Culture – The best free cultural & educational media on the web.
Frie filosofikurser fra de ledende universiteter I verden.
Det er vigtigt at henvise korrekt til andres arbejde i dine egne tekster. Få mere information om referencehåndtering.
AU Studypedia er et akademisk studieværktøj du kan bruge i forbindelse med opgaveskrivning, litteratursøgning og andre studierelaterede arbejdsformer. Her finder du konkrete råd, inspiration og øvelser.
Har du styr på reglerne for ophavsret når du studerer? Må du bare kopiere og dele bøger, artikler, billeder og lignende?
Vi har samlet alle relevante informationer om informationssøgning og om hvordan du hurtigt og effektivt finder de materialer, du har brug for.
Vi har samlet de bedste ressourcer til dig som studerer, så du nemt kan overskue de tilbud, AU Library har til dig.