Aarhus Universitets segl

Fagside for Tysk - IVK og SLK

Fagside for Tysk viser et udvalg af ressourcer til International Virksomhedskommunikation i Tysk (IVK) og til Tysk Sprog, Litteratur og Kultur (SLK). Siden indeholder ressourcer, som er fælles for både IVK og SLK samt links til specifikke ressourcer for IVK og for SLK. Du er velkommen til at kontakte fagredaktørerne, hvis du har brug for hjælp eller har forslag til øvrige informationer til siden.

Opslagsværker

 • Deutsche Biographie
  Opslagsværk med leksikonartikler om afdøde fremtrædende tyskere inden for alle områder. Udgives af tyske kultur- og forskningsinstitutioner. Udgivelsesprojektet er endnu ikke afsluttet.
 • Encyclopedia of Language and Linguistics
  ELL2 er den elektroniske udgave af en af de største lingvistiske encyklopædier. Den bringer oversigtsartikler med tilhørende litteraturlister om alle sprogvidenskabelige emner, discipliner og fagudtryk.
 • Meyers Grosses Konversationslexicon
 • Oxford Research Encyclopedia of Linguistics
  Opslagsværk om lingvistikkens mange emner og områder. Artiklerne er forskningsbaserede, peer-reviewed og rummer litteraturhenvisninger, krydsreferencer, links til digitalt materiale, m.m. Opdateres løbende.

Bibliografier

Ordbøger

 • Wörterbuchnetz
  Tyske ordbøger og opslagsværker. Bl.a. brødrene Grimms ordbog, Goethe-ordbog og flere udgaver af Mittelhochdeutsches Wörterbuch. Udgives af Kompetenzzentrum für elektronische Erschließungs- und Publikationsverfahren in den Geisteswissenschaften an der Universität Trier.
 • Das Digitale Wörterbuch der deutschen Sprache (DWDS)
  Ordbogsportal med en stor samling ordbøger, korpora og ordstatistik: Bl.a. DWDS-ordbog, etymologisk ordbog, historisk ordbog, synonym-ordbog (thesaurus), forskelige korpora (bl.a. avis-korpora) og statistisk materiale. Udgiver: Berlin-Brandenburgische Akademie der Wissenschaften.
 • Deutscher Wortschatz
  Ordbogsportal med en stor samling korpora inden for et stort antal sprog. Samlingen baserer sig på Leipzig Corpora Collection (LCC) og opdateres løbende. Portalen giver desuden adgang til tysk-engelsk ordbog samt dagens ord. © 2016 Abteilung Automatische Sprachverarbeitung, Universität Leipzig. 
 • Ordbogen.com
  Samlet elektronisk adgang til Ordbogen.com og Gyldendals Ordbøger, m.fl. Her er ordbøger inden for mange fag, sprog og fagområder. Oversigten over alle relevante ordbøger fremkommer ved søgning på et ord. Indeholder også korte og præcise kommentarer til oversættelserne samt oplysninger om ordklasse, bøjninger, kategorier, synonymer, faste vendinger og ordsprog.

E-bøger

 • EBook Central
  E-bogs-base, som dækker alle fagområder. Bøgerne, der overvejende er engelsksprogede, kommer fra anerkendte forlag som f.eks. Blackwell, Brill, Oxford University Press, Springer og Wiley.

 • Oxford Scholarship Online
  Giver adgang til et bredt udvalg af Oxford University Press’ bøger. Der er kun fuldtekstadgang til de emnepakker, som AU Library abonnerer på: klassiske studier, lingvistik, litteratur, økonomi og finans, filosofi, statskundskab, jura, politik, religion, biologi og folkesundhed. For bøger på andre emneområder er der adgang til et abstract.

Aviser og medier

 • Zeitungswebsites
  Liste over tyske online-aviser. Udgives af sammenslutningen af tyske avisudgivere (BDZV).
 • ZEFYS Zeitungsinformationssystem
  Avisdatabase som udarbejdes af Staatsbibliothek zu Berlin. Giver fuldtekst-adgang til et stort antal tyske historiske aviser samt tysksprogede udenlandske aviser. Giver desuden adgang til Preussiske aviser, DDR-Presse, centrale links til avisdatabaser og avisinformationer på nettet samt Zeitschriftendatenbank (ZDB).
 • Infomedia
  InfoMedia er en stor avisbase med fuldtekstartikler fra en lang række danske landsdækkende, regionale og lokale dagblade, lokale ugeaviser, fagblade, tidsskrifter og magasiner, nyheds- og telegrambureauer. Artiklerne går tilbage til ca. 1990, for enkeltes vedkommende tilbage til 1985. Klik på ’Kilder’ på indgangssiden for mere information om databasens mediedækning.
 • Onleihe
  Onleihe er Goethe-Instituttets digitale bibliotek. Her kan du finde tysksprogede, aktuelle aviser og tidskrifter, et stort udvalg af e-bøger og streame film.

   

Fagredaktører

Kurser

Ingen arrangementer fundet.

Biblioteker på nettet

Bibliotek.dk
Danmarks nationale biblioteksbase. Indeholder henvisninger til alle danske folkebibliotekers og forskningsbibliotekers materialer. Giver mulighed for at bestille materialer fra alle biblioteker til afhentning på eget bibliotek.

Deutsche National Bibliothek

Karlsruher Virtueller Katalog
Global biblioteksbase udviklet i et samarbejde mellem Universitätsbibliothek Karlsruhe og Universität Karlsruhe. Foruden de tyske biblioteksbaser kan man søge i en lang række europæiske universitets- og nationalbibliotekers baser.
 

AU Studypedia

AU Studypedia er et akademisk studieværktøj du kan bruge i forbindelse med opgaveskrivning, litteratursøgning og andre studierelaterede arbejdsformer.

Her finder du konkrete råd, inspiration og øvelser.


Mere til dig som studerer

Vi har samlet de bedste ressourcer til dig som studerer, så du nemt kan overskue de tilbud, AU Library har til dig.

Mere til dig som underviser

Her har vi samlet de bedste ressourcer til dig som underviser på Aarhus Universitet, så du nemt kan overskue alle de tilbud, AU Library har til dig.

Mere til dig som forsker

Her har vi samlet de bedste ressourcer til dig som forsker ved Aarhus Universitet, så du nemt kan overskue alle de tilbud, AU Library har til dig.