Fagsiden præsenterer et udvalg af ressourcer inden for Retorik. Siden henviser til opslagsværker og tidsskrifter inden for faget samt til databaser, der indekserer ressourcer inden for klassisk retorik samt kommunikation og massemedier. Du er velkommen til at kontakte fagredaktøren, hvis du har spørgsmål til benyttelse af ressourcerne eller har forslag til øvrige informationer til siden.
Google Scholar er populær og kan benyttes som en første indgang til at finde videnskabelig litteratur – men kan aldrig stå alene, i en akademisk litteratursøgning – konsulter altid opslagsværkerne og databaserne på fagsiden.
Historisches Wörterbuch der Rhetorik Online
Dette opslagsværk er det mest omfattende, akademiske referenceværk inden for retorik.
Databasen indeholder godt 1300 tilgængelige artikler; der kan søges på emner, emneord, personer, artikelforfattere mm. Tematisk linkning mellem artiklerne.
Encyclopedia of Rhetoric
Online udgave (2009) af opslagsværket af samme navn red. af Thomas O. Sloane (2001).
Bredt opslagsværk om emnet - 150 indgange / artikler om debate, iconography, feminist rhetoric, speech mm. Opslagsværket er en del af:
Sourcebook on rhetoric
Key concepts in contemporary rhetorical studies / James Jasinski, 2001
Oxford Research Encyclopedia of Literature
Oxford Research Encyclopedia of Literature (ORE) favner et bredt felt af litterære emner fra hele verden: litteratur fra Afrika, Asien, England, Irland, Nordamerika og Vesteuropa. Samt emner som børnelitteratur, kulturstudier, lyrik, drama, film, medier, litterære begreber, litteraturhistorie, m.m. Alle artikler er peer-reviewed og skrevet af litterære eksperter. Rummer litteraturhenvisninger til videre læsning.
Lex.dk
Et af Danmarks største sites for forskningsformidling. Indeholder blandt andet:
Delbase af :
ProQuest
Samling af databaser (databaseplatform), der dækker et bredt spektrum af fag inden for humaniora, samfundsvidenskab, naturvidenskab og medicin.
Det er muligt både at samsøge i alle – eller at afgrænse til fx The Arts eller Social Sciences
JSTOR
Tidsskriftarkiv med fuldtekstadgang til førende akademiske tidsskrifter inden for alle fagområder.
OBS! Der er typisk ikke adgang til de seneste fem årgange, men til alle øvrige årgange, og for enkelte tidsskrifters vedkommende helt tilbage til 16-1800-tallet.
• Social Sciences Citation Index og/eller
• Arts & Humanities Citation Index
Danske
Nordiske
Internationale
Ebook Central
Multidisciplinær e-bogsbase med knap 20.000 titler indenfor litteraturhistorie. Værkerne er altovervejende på engelsk og udgivet i nyere tid på anerkendte engelske og amerikanske forlag. Basen opdateres jævnligt med nye titler, men titler kan også udgå.
Systematisk søgning: Benyt Browse subject – vælg Literature and Language – og herunder Language/Linguistics - Language arts & disciplines / rhetoric. Eller søg direkte på emneord.
LARM.fm
Giver alle danske forskere og studerende streaming-adgang til danske radioprogrammer fra 1931 og frem til i dag. Desuden findes en bibliografi over alle radio- og tv-udsendelser sendt på DR fra 1925-1983.
Ordnet.dk
Portal, der giver en samlet indgang til danske ordbøger og tekstsamlinger på nettet: Den Danske ordbog, Ordbog over det danske Sprog (ODS) og KorpusDK.
Sproget.dk
Vejledning og oplysning om det danske sprog samt råd og regler om sprogbrug. Adgang til Retskrivningsordbogen, Den danske Ordbog samt ODS: Ordbog over det danske sprog. Udarbejdet af Dansk Sprognævn og Det danske Sprog- og litteraturselskab.
Google Scholar er populær og kan benyttes som en første indgang til at finde videnskabelig litteratur.
Via Google Scholar kan du finde links til Det Kgl. Biblioteks licensbelagte ressourcer og få adgang til fuldtekster inden for disse.
Aktiver direkte adgang via Google Scholars indstillinger (de tre stregerøv. tv).
Har du styr på reglerne for ophavsret når du studerer? Må du bare kopiere og dele bøger, artikler, billeder og lignende?
Vi har samlet alle relevante informationer om informationssøgning og om hvordan du hurtigt og effektivt finder de materialer, du har brug for.
Vi har samlet de bedste ressourcer til dig som studerer, så du nemt kan overskue de tilbud, AU Library har til dig.