Aarhus Universitets segl

Fagside for Antropologi

På denne side finder du et udvalg af ressourcer inden for Antropologi. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for hjælp eller har forslag til øvrige informationer på siden.

 

 

Opslagsværker

  • The Routledge encyclopedia of social and cultural anthropology
    Redigeret af Alan Barnard og Jonathan Spencer (2. ed). Omfattende opslagsværk om de væsentligste ideer og emner indenfor antropologi. Der er også en kortere biografiske artikler om kendte antropologer.
  • International Encyclopedia of the Social & Behavioral Sciences
    Samfundsvidenskabeligt akademisk opslagsværk (tidl. trykt udgave i 26 bind. Værket dækker emner som antropologi, demografi, etnologi, økonomi, statskundskab, psykologi, pædagogik, sociologi, kønsstudier og medievidenskab. Indeholder kortere oversigtsartikler typisk på 4-6 sider med omfattende litteraturhenvisninger – godt hvis du leder efter klare definitioner på centrale begreber.

  • Oxford Reference Online - Premium Collection
    E-bogsbase med en stor samling anerkendte opslagsværker og ordbøger. Derudover citatsamlinger, illustrationer, kort og historiske tidslinjer. Titlerne er udgivet på Oxford University Press og dækker alle fagområder.

  • Gale Virtual Reference Library (GVRL)
    E-bogsbase med opslagsværker hovedsagelig inden for humaniora, antropologi, teologi, religion og samfundsvidenskab. Det kongelige Bibliotek har kun licens på Gale eBooks delen (som er valgt som default).

Artikelbaser

  • Anthrosource
    Tidsskriftsbase med fuldtekstadgang til American Anthropological Associations publikationer inden for antropologi, etnografi og arkæologi. Alle årgange, fra første til seneste, er med. Udgives af The American Anthropological Association. 

  • Sage Journals Online
    Tidsskriftsbase med peer-reviewede tidsskrifter indenfor samfundsvidenskab, humaniora, naturvidenskab og teknik. Der er adgang til de nyeste numre, mens det varierer fra tidsskrift til tidsskrift, hvor langt adgangen går tilbage i tiden. Man kan søge i alle tidsskrifter på én gang, inden for hvert enkelt fagområde og i hvert enkelt tidsskrift.

  • JSTOR
    Tidsskriftsbase med fuldtekstadgang til førende akademiske tidsskrifter inden for alle fagområder. Der er ofte ikke adgang til de seneste tre til fem årgange, men  til alle øvrige årgange, for enkelte tidsskrifters helt tilbage til 16-1800-tallet. JSTOR er et uafhængigt non-profit-foretagende.

  • Scopus 
    Scopus er både artikelbase og citationsindeks. Scopus indekserer flere tidsskrifter end nogen anden base, og er et rigtig godt alternativ til de mere fagspecifikke databaser. Scopus dækker sundhedsvidenskab, naturvidenskab, samfundsvidenskab og i tiltagende grad også humaniora (især europæisk humaniora og medicinsk antropologi). Artikler fra 1996 og frem til i dag er fuldt indekserede.
  • Web of Science
    Web of Science (WoS) er både en artikelbase og et citationsindeks med henvisninger til artikler inden for alle fag. Der er fuldtekstadgang til store dele af materialet. WoS indeholder disse fem baser: Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index, Arts & Humanities Citation Index & Conference Proceedings Citation Index.

  • CEEOL
    Tidsskriftsbase med fuldtekstadgang til artikler og tidsskrifter om litteratur, historie, kultur og samfund i Østeuropa, Centraleuropa, Sydøsteuropa, inkl. adgang til mindre synlige og 'smalle', men fagligt centrale tidsskrifter om kultur- og samfundsforhold. De fleste af tidsskrifterne er udgivet i østeuropæiske lande og skrevet på disse landes sprog. Resten er på engelsk, tysk eller fransk.

Tidsskrifter & anmeldelser

  • TLS, the Times literary supplement
    TLS udgives ugentligt og indeholder anmeldelser af nye bøger inden for alle emner. Startet i 1902 og online fuldtekstadgang til anmeldelser fra 1994 og frem. Fritekstsøgning eller emnesøgning via fanen ”Reviews” - vælg fx ”History”eller ”Classics …”

  • Trykte tidsskrifter
    Trykte tidsskrifter der er relevante for Antropologi er opstillet på biblioteket på Moesgård samt på lukkede hylder på andre KB lokationer. Tidsskrifter fra disse lokationer skal bestilles. Brug library.au.dk til at se hvilke tidskrifter vi har og bestil en kopi af de ønskede artikler.

  •  

Bibliografier

  • Anthropology Plus
    Den mest omfattende bibliografi inden for antropologi og arkæologi. Er en sammenkøring af bibliografierne Anthropological Literature fra Harvard University og Anthropological Index fra Royal Anthropological Institute. Dækker perioden fra slutningen af 1800-tallet til i dag. Samtlige kernetidsskrifter er med sammen med en lang række mindre kendte publikationer fra hele verden.

  • African Journals Online (AJOL)
    Tidsskriftsdatabase med peer reviewede engelsk- og fransksprogede tidsskrifter, udgivet i afrikanske lande. Dækker alle fag. Alle artikler er med abstracts. Der er kun fuldtekstadgang til en mindre del af artiklerne

  • International African Bibliography (IAB)
    International bibliografi, som henviser til litteratur om hele det afrikanske kontinent. Litteraturen dækker et meget bredt felt af emner inden for humaniora og samfundsvidenskab. Dækker perioden 1971 – 2015

  • Index Islamicus
    Internationale fagbibliografi inden for islamforskningen. Indekserer litteratur om islam, Mellemøsten og den muslimske verden (artikler i tidsskrifter og antologier, bøger, anmeldelser, konferenceartikler). Dækker også Asien, Afrika og andre områder og lande med muslimske befolkningsgrupper og mindretal. Er særlig stærk inden for historie, politik og økonomi.

  • Handbook of Latin American Studies (HLAS)
    Bibliografisk database med henvisninger til tidsskriftsartikler, bøger og kapitler i bøger om Latin Amerika bl.a. etnologi, historie, politik, erhverv, uddannelse, sprog og litteratur, kunst, musik og geografi. Bibliografien er selektiv og litteraturen udvælges og annoteres af et internationalt korps af forskere.

  • ATLA -  Religion Database with AtlaSerials
    ATLA er den førende bibliografi inden for teologi, religionsvidenskab og etik. Dækker alle religioner og lande og er relevant for alle fag, når det drejer sig om religiøse aspekter ved litteratur, kultur og samfund. ATLA indekserer tidsskriftartikler, boganmeldelser og essaysamlinger.

  • ProQuest
    Samling af databaser (databaseplatform), der dækker et bredt spektrum af fag inden for humaniora, samfundsvidenskab, naturvidenskab og medicin. De fleste af databaserne er bibliografier, og der vil ofte være fuldtekstadgang til materialet. Dækker fra 1960- .

  • Bibliotek.dk
    Danmarks nationale biblioteksdatabase. Den indeholder information om materialer på alle danske både folkebiblioteker og fag- og forskningsbiblioteker. Du kan oprette en konto og bestille materialer til afhentning på Det Kgl. Bibliotek – Aarhus (eller dit lokale folkebibliotek).

Ordbøger

  • Ordbogen.com
    Samlet elektronisk adgang til Ordbogen.com og Gyldendals Ordbøger, m.fl. Her er ordbøger inden for mange fag, sprog og fagområder. Oversigten over alle relevante ordbøger fremkommer ved søgning på et ord.

  • Oxford Reference Online
    Stor samling af anerkendte opslagsværker og ordbøger. Indeholder mange sprogordbøger samt opslagsværker og companions.  Derudover citatsamlinger, illustrationer, kort og historiske tidslinjer.

  • KorpusDK
    KorpusDK er et digital reference værktøj der giver mulighed for at undersøge sprogbrugen i et stort antal danske tekster, i alt 56 millioner ord. Et stærkt søgeværktøj betyder det at man kan søge meget præcist efter eksempler på bestemte udtryk i danske tekster fra ca. 1990 – 2000

E-bøger

  • Oxford Scholarship Online
    Oxford Scholarship Online giver adgang til et bredt udvalg af Oxford University Press’ bøger. Der er kun fuldtekstadgang til de emnepakker, som Aarhus University Library abonnerer på.
    Søgetips: Mulighed for at søge i bøgernes litteraturlister - klik på 'Bibliography Search' i venstremargen.

  • Cambridge Companions Online
    Online-udgave af den anerkendte serie Cambridge Companions, som henvender sig til studerende og består af fine introduktioner til klassiske og centrale forfattere, kunstnere, filosoffer, emner og perioder. Rummer to samlinger: the Cambridge Companions to Literature and Classics og the Cambridge Companions to Philosophy, Religion and Culture.

  • Ebook Central
    Multidisciplinær e-bogsbase med titler indenfor alle emner.  Værkerne er altovervejende på engelsk og udgivet i nyere tid på anerkendte engelske og amerikanske forlag. Basen opdateres jævnligt med nye titler, men titler kan også udgå.

Film

  • Ethnographic Video Online. Vol. 1-3
    Etnografiske film fra hele verden. Samlingen indeholder foruden dokumentarfilm også film optaget i forbindelse med feltstudier, som ikke tidligere har været publiceret. En af de ældste af basens ca. 1.300 streamede videoer er filmen ”Nanook of the North” fra 1920erne.
  • Mediestream 
    Mediestream giver adgang til Det Kgl. Biblioteks samling af over 350 års digitaliserede aviser. Mediestream indeholder foruden digitaliserede aviser også radio og, TV udsendelser samt reklamer, og er relevant hvis du har brug for at se danske dokumenter, DR-temaer, reklamer eller episoder af typiske danske dramaserier.

  • Filmstriben.dk
    Filmstriben er bibliotekernes digitale filmtilbud og kan bruges af alle, der er oprettet som bruger på deres lokale folkebibliotek. Filmstriben indeholder både spillefilm, kort- og mange dokumentarfilm. Filmene er til visning til privat brug.

Aviser og nyheder

  • Infomedia
    Her finder du alle danske nyheder fra nationale, regionale og lokale aviser, nyhedsbureauer, special- og branche tidsskrifter, fagblade og nyhedssider på nettet. Dækningen er fra ca. 1990 og frem – afhængig af hvornår den enkelte avis eller hjemmeside er blevet digitaliseret og/eller startet. Vær opmærksom på at perioden der søges i som default er sat til de sidste 30 dage.
  • Mediestream 
    Mediestream giver adgang til Det Kgl. Biblioteks samling af over 350 års digitaliserede aviser. Pga. ophavsret skal du være på Victor Albecks Vej for at se de sidste 100 års aviser.  Mediestream indeholder foruden digitaliserede aviser også radio og, TV udsendelser samt reklamer, og er relevant hvis du har brug for at se danske dokumenter, DR-temaer, reklamer eller episoder af typiske danske dramaserier.

  • Bibliotek
Moesgaard

Kontaktbibliotekar

Kurser

Ingen arrangementer fundet.

Ophavsret

Har du styr på reglerne for ophavsret når du studerer? Må du bare kopiere og dele bøger, artikler, billeder og lignende?

Informationssøgning

Vi har samlet alle relevante informationer om informationssøgning og om hvordan du hurtigt og effektivt finder de materialer, du har brug for.

Mere til dig som studerer

Vi har samlet de bedste ressourcer til dig som studerer, så du nemt kan overskue de tilbud, AU Library har til dig.