Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Fagside for Sundhedsteknologi

På denne side finder du et udvalg af ressourcer inden for ingeniørområdet Sundhedsteknologi. Fagsiden trækker på ressourcer fra både ingeniørfaget og medicin (herunder sygepleje, ergo- og fysioterapi).

Du er velkommen til at kontakte fagredaktøren, hvis du har brug for hjælp, eller har ideer til øvrige ressourcer til siden.

Artikelbaser

 • PubMed - Medline
  Henvisninger til artikler inden for emnerne: bioteknik, biomekanik, biomedicinsk teknologi, mikrobiologi og sundhedsteknologi. Du kan læse enkelte artikler i fuldtekst, og du kan søge efter artikler fra 1960 og frem. Du kan bestille kopi af artikler på biblioteket.
 • Embase
  Henvisninger til artikler inden for emnerne: bioteknik, biomekanik, biomedicinsk teknologi, mikrobiologi, medicin, medikoteknik, sundhedsteknologi, sygepleje samt mange flere. Du kan læse mange artikler i fuldtekst, og du kan søge efter artikler fra 1947 og frem. Indeholder mere end 24 millioner referencer. Artikler, der ikke er elektronisk adgang til, kan du bestille kopi af på biblioteket.
  Adgang via AU’s netværk eller VPN.
 • Engineering Village - Compendex
  Artikler inden for alle ingeniørfaglige emner med særlig fokus på: bioteknik, bygningsteknik, computer, elektroteknik, elektronik, kemi, maskinteknik, materialer og produktionsteknik. Du får et kort resume af artiklerne, og henvisning til hvilke tidsskrifter de findes i. Du kan læse enkelte artikler i fuldtekst, og du kan søge efter artikler fra 1969 og frem. Du kan bestille kopi af artikler på biblioteket.
  Adgang via AU’s netværk eller VPN.
 • Science Direct
  Artikler i fuldtekst fra 1995 og frem fra forlaget Elsevier. Du søger i alle emner, men du har mulighed for at afgrænse din søgning til ingeniørfaglige emner. Du kan bestille kopi af artikler fra før 1995 på biblioteket.
  Adgang via AU’s netværk eller VPN.
 • SpringerLink
  Artikler i fuldtekst fra 1995 og frem, samt henvisninger til artikler. SpringerLink dækker alle emner. Adgang via AU’s netværk eller VPN.
 • IEEE / IET Electronic Library (IEL)
  Artikler inden for elektroteknik, elektronik, IKT, datalogi, computer og meget mere. Desuden indeholder IEEE alle gældende AIEE, ANSI og ANSI/IEEE standarder.
 • Morgan & Claypool Collections I, II, III, IV, V & VI : Synthesis Digital Library of Engineering and Computer Science
  Der er tale om en E-bogssamling inden for emnerne datalogi og ingeniørvidenskab, herunder software, antenner, matematik, algoritmer, kunstig intelligens, netværk, databehandling, data mining, signalbehandling, informatik, biomedicin, stærkstrøm og meget mere. E-bøgerne er udarbejdet af eksperter inden for de respektive områder, og giver en opsamling af viden og udvikling inden for den pågældende e-bogs tema. Du kan søge på tværs af alle 6 samlinger, og der er markeret med grønt ud for de ressourcer der er adgang til.
  Adgang via AU’s netværk eller VPN.
 • Google Scholar
  E-bøger, E-tidsskrifter, afhandlinger, preprints, patenter og rapporter. Endvidere henvisninger til artikler, bøger og afhandlinger. Google Scholar dækker alle emner.
 • ACM Digital Library
  Artikler i fuldtekst fra tidsskrifter, papers, nyhedsbreve, conference proceedings m.v. udgivet af ACM (Association for Computing Machinery). Databasen dækker blandt andet datalogi, computer, elektronik, elektroteknik, IKT, grafik, multimedier, software og programmering.
  Adgang via AU’s netværk eller VPN.
 • Emerald
  Henvisninger til artikler inden for alle emner. Du kan læse mange artikler i fuldtekst. Artikler, der ikke er elektronisk adgang til, kan du bestille kopi af på biblioteket.
  Adgang via AU’s netværk eller VPN.

Medicinsk teknologivurdering

Ordbøger

 • Gyldendals Ordbøger
  Samlet elektronisk adgang til Gyldendals Ordbøger. Onlineordbøgerne bygger videre på printudgaverne af Gyldendals Røde Ordbøger.

 • Ordbogen.com
  Webbaserede ordbøger. Opdateres jævnligt med ord, som brugeren ikke finder i første forsøg. Indeholder de mest anvendte ord og udtryk inden for de pågældende sprog og fagområder.

Andre biblioteker

 • Bibliotek.dk
  Søg i alle danske bibliotekers materialer. Du kan bestille materialerne til afhentning på dit bibliotek. Kræver blot, at du er oprettet som låner på det pågældende bibliotek.

Søgeprotokol


Ophavsret

Har du styr på reglerne for ophavsret når du studerer? Må du bare kopiere og dele bøger, artikler, billeder og lignende?

Informationssøgning

Vi har samlet alle relevante informationer om informationssøgning og om hvordan du hurtigt og effektivt finder de materialer, du har brug for.

Mere til dig som studerer

Vi har samlet de bedste ressourcer til dig som studerer, så du nemt kan overskue de tilbud, AU Library har til dig.