Aarhus Universitets segl

Spansk Sprog, Litteratur og Kultur

Opslagsværker

Bibliografier

 • Handbook of Latin American Studies (HLAS Web)
  Henvisninger (ikke fuldtekst) til artikler og bøger om Latinamerika. Bibliografien er selektiv og litteraturen udvælges og annoteres af et internationalt korps af forskere.
 • MLA International Bibliography
  Henvisninger til artikler og bøger inden for litteratur- og sprogvidenskab. Der er som regel fuldteksadgang til artiklerne. Dækker europæiske, asiatiske, amerikanske og afrikanske sprog og litteraturområder.
 • Romanische Bibliographie
  Fællesromansk bibliografi (1960-2011) som udkommer to gange om året. Det ene bind dækker lingvistik, det andet litteratur. Opstillet på Det Kgl. Biblioteks Humanistiske Fagsal. Online adgang til 2007-2015.

Artikelbaser

 • SciELO (Scientific Electronic Library Online)
  Samling af ibero-amerikanske videnskablige tidsskrifter i open access.
 • Redalyc. Red de Revistas Científicas de América Latina y el Caribe, España y Portugal
  Indeholder et stort antal peer-reviewede open access tidskrifter fra 22 ibero-amerikanske lande.
 • Dialnet
  Henviser til spanske videnskabelige artikler inden for sociale forhold, humaniora, kunst, natur- og sundhedsvidenskab. Basen giver primært adgang til bibliografiske data med indholdsfortegnelser. Der er dog et stigende antal frit tilgængelige artikler.
 • JSTOR
  Tidsskriftsbase med fuldtekstadgang til førende akademiske tidsskrifter inden for alle fagområder. Der er som regel ikke adgang til de seneste tre til fem årgange, men til alle øvrige årgange.
 • Project Muse
  Tidsskriftsbase, som giver fuldtekstadgang til videnskabelige tidsskrifter af højeste kvalitet inden for humaniora og samfundsvidenskab. Der er adgang til de nyeste numre af tidsskrifterne og, i varierende omfang, til gamle numre (back issues).

E-bøger og tekstarkiver

 • Gallica
  Fransk portal, der giver fri adgang til et stort antal digitaliserede bøger, tidsskrifter, håndskrifter, billeder, lyd og kort inden for alle fagområder. Portalen indeholder materialer på fransk,  engelsk og spansk mm. Søgning kan præciseres via Avanceret søgning (Recherche avancée). Bemærk, at der kun søges i titler og indholdsfortegnelser, ikke ned i teksterne. Opdateres jævnligt.         
 • Cambridge Companions
  Online-udgave af den anerkendte serie Cambridge Companions, som henvender sig til studerende og består af fine introduktioner til klassiske og centrale forfattere, kunstnere, filosoffer, emner og perioder. Serien er udkommet siden 1986.

Erindringer og historie

Sprog, litteratur, oversættelser

AnmeldelserOphavsret

Har du styr på reglerne for ophavsret når du studerer? Må du bare kopiere og dele bøger, artikler, billeder og lignende?

Informationssøgning

Vi har samlet alle relevante informationer om informationssøgning og om hvordan du hurtigt og effektivt finder de materialer, du har brug for.

Mere til dig som studerer

Vi har samlet de bedste ressourcer til dig som studerer, så du nemt kan overskue de tilbud, AU Library har til dig.