Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Fagside for Spansk - IVK og SLK

Fagside for Spansk viser et udvalg af ressourcer til International Virksomhedskommunikation i Spansk (IVK) og Spansk og Spanskamerikansk sprog, litteratur og kulturelle relationer (SLK). Siden indeholder ressourcer, som er fælles for både IVK og SLK samt links til specifikke ressourcer for IVK og for SLK. Du er velkommen til at kontakte fagredaktørerne, hvis du har brug for hjælp eller har forslag til øvrige informationer til siden.

Opslagsværker

 • Encyclopedia of Language and Linguistics
  ELL2 er den elektroniske udgave af en af de største lingvistiske encyklopædier. Den bringer oversigtsartikler med tilhørende litteraturlister om alle sprogvidenskabelige emner, discipliner og fagudtryk.
 • Oxford Research Encyclopedia of Linguistics
  Opslagsværk om lingvistikkens mange emner og områder. Artiklerne er forskningsbaserede, peer-reviewed og rummer litteraturhenvisninger, krydsreferencer, links til digitalt materiale, m.m. Opdateres løbende.

 •  

  Ordbøger

  • Diccionario de la lengua española (DRAE)
   Onlineudgave af standardordbogen over det spanske sprog. Ordbogen dækker også idiomatiske udtryk, etymologi,  dialektale ord og udtryk fra Spanien, ord og udtryk fra lande og regioner i Spanskamerika og Filippinerne samt tekniske udtryk.

  • The Routledge Portuguese bilingual dictionary
   Ordbogen, som er udarbejdet af Maria F. Allen, indeholder ca. 65.000 opslagsord og mere end 50.000 definitioner med eksempler og mange idiomatiske udtryk på både portugisisk og engelsk, samt brasiliansk variant i stavemåder, hvor den afviger fra europæisk-afrikansk portugisisk.
   Portuguese-English and English-Portuguese.

  • Ordbogen.com
   Webbaserede ordbøger. Opdateres jævnligt med ord, som brugeren ikke finder i første forsøg. Indeholder de mest anvendte ord og udtryk inden for de pågældende sprog og fagområder.
  • Gyldendals røde ordbøger
   Samlet elektronisk adgang til Gyldendals Ordbøger. Onlineordbøgerne bygger videre på printudgaverne af Gyldendals Røde Ordbøger. Giver også adgang til søgning i engelsk-engelsk ordbøger fra Oxford University Press o.a.

  Bibliografier

  • Linguistics & Language Behavior Abstracts (LLBA)
   LLBA er den største lingvistiske bibliografi. Den indeholder henvisninger til sprogvidenskabelig faglitteratur om alle lingvistikkens emner og grene samt alle sprog.

  • MLA International Bibliography
   Henvisninger til artikler og bøger inden for litteratur- og sprogvidenskab. Der er som regel fuldteksadgang til artiklerne. Dækker europæiske, asiatiske, amerikanske og afrikanske sprog og litteraturområder. MLA er en af de førende internationale bibliografier inden for feltet.

  E-bøger

  • EBook Central
   E-bogs-base, som dækker alle fagområder. Bøgerne, der overvejende er engelsksprogede, kommer fra anerkendte forlag som f.eks. Blackwell, Brill, Oxford University Press, Springer og Wiley.

  • Oxford Scholarship Online
   Oxford Scholarship Online giver adgang til et bredt udvalg af Oxford University Press’ bøger. Der er kun fuldtekstadgang til de emnepakker, som Aarhus University Library abonnerer på. Disse pakker indeholder bøger om klassiske studier, lingvistik, litteratur, økonomi og finans, filosofi, statskundskab, jura, politik, religion, biologi og folkesundhed. For bøger på alle andre emneområder er der adgang til et abstract.

  •  

    

  Aviser og medier

  • Factiva
   Dow Jones Factiva er en unik database der kombinerer omfattende globale nyheder med førsteklasses virksomheds information. God til både global nyhedssøgning og til søgning på markeds- og virksomhedsinformation.

  • Infomedia
   InfoMedia er en stor avisbase med fuldtekstartikler fra en lang række danske landsdækkende, regionale og lokale dagblade, lokale ugeaviser, fagblade, tidsskrifter og magasiner, nyheds- og telegrambureauer. Artiklerne går tilbage til ca. 1990, for enkeltes vedkommende tilbage til 1985. Klik på ’Kilder’ på indgangssiden for mere information om databasens mediedækning.


  Biblioteker på nettet

  Bibliotek.dk
  Danmarks nationale biblioteksbase. Indeholder henvisninger til alle danske folkebibliotekers og forskningsbibliotekers materialer. Giver mulighed for at bestille materialer fra alle biblioteker til afhentning på eget bibliotek.

  Biblioteca Nacional de España

  Biblioteca Nacional de Portugal

  Biblioteca Nacional
  Brasiliens nationalbibliotek

  AU Studypedia

  AU Studypedia er et akademisk studieværktøj du kan bruge i forbindelse med opgaveskrivning, litteratursøgning og andre studierelaterede arbejdsformer.

  Her finder du konkrete råd, inspiration og øvelser


  Ophavsret

  Har du styr på reglerne for ophavsret når du studerer? Må du bare kopiere og dele bøger, artikler, billeder og lignende?

  Informationssøgning

  Vi har samlet alle relevante informationer om informationssøgning og om hvordan du hurtigt og effektivt finder de materialer, du har brug for.

  Mere til dig som studerer

  Vi har samlet de bedste ressourcer til dig som studerer, så du nemt kan overskue de tilbud, AU Library har til dig.