På denne side finder du et udvalg af informationsressourcer inden for fagområderne filosofi og idéhistorie. Du er velkommen til at kontakte kontaktbibliotekaren, hvis du har brug for hjælp eller har forslag til øvrige informationer til siden.
Et udvalg af de mest relevante opslagsværker og ordbøger
Oxford New Histories of Philosophy
Digital samling af bogtitler udgivet af Oxford University Press. Der gives full text adgang gennem kb.dk. Er en essentiel indgang til litteratur der rekontektualiserer traditionelle narrativer i filosofi og giver indsigt i stillegjorte kvindelige og ikke-vestlige filosoffer.
Stanford Encyclopedia of Philosophy
Dækker alle filosofiens centrale områder. Opdateres løbende af fagspecialister. Alle artikler er peer reviewed.
Internet Encyclopedia of Philosophy
Peer-reviewed og up-to-date online leksikon med artikler skrevet af akademiske filosoffer.
The Oxford Dictionary of Philosophy / Simon Blackburn. 2.ed., rev. (2008)
Dækker alle filosofiens centrale områder, og har desuden begreber med fra nabodiscipliner så som religion, naturvidenskab og logik. Indeholder klare og anerkendte definitioner.
Oxford Reference Online - Premium Collection
E-bogsbase med en stor samling anerkendte opslagsværker og ordbøger.
Dictionary of the History of Ideas
Online adgang til det gamle opslagsværk for idéhistorie. Kan være et godt sted at starte en idéhistorisk afdækning.
A Dictionary of Philosophy of Religion
Forklarer religionsfilosofiske begreber og giver korte biografier over religionsfilosoffer, nutidige og historiske.
Samling af fundamentale filosofiske begreber med deres forskellige sproglige oversættelser og betydninger i forskellige sprogkulturer.
Kan findes dels som en del af Oxford Art Online og dels som selvstændig e-opslagsværk. Beskæftiger sig med kunsfilosofi og kunstkritik i meget bred forstand.
Beskæftiger sig bl.a. med etik inden for sundhedsprofessioner, dyreforsøg, befolkningsregulering og miljø.
Brill’s Encyclopedia of the Neo-Latin World
Opslagsværket samler forskning om alle aspekter af neo latins vidtrækkende indflydelse fra renæssancen til moderne tid i oversigtsartikler. Opslagsværket indeholder også 146 mindre emneopslag alfabetisk ordnet.
Et udvalg af kilder, hvor du kan få adgang til elektroniske artikler i tidsskrifter.
Tidsskriftsbase med fuldtekstadgang til førende akademiske tidsskrifter inden for alle fagområder.
OBS! Der er typisk ikke adgang til de seneste tre til fem årgange, men til alle øvrige årgange, for enkelte tidsskrifters vedkommende helt tilbage til 16-1800-tallet.
Project Muse
Tidsskriftsbase som giver fuldtekstadgang til peer reviewed videnskabelige tidsskrifter inden for humaniora og samfundsvidenskab. Der er adgang til de nyeste numre af tidsskrifterne og, i varierende omfang, til gamle numre (back issues). Udvides løbende med nye tidsskrifter.
Journal of the History of Women Philosophers and Scientists
Online tidsskrift der har fokus på kvindelige filosoffer. Giver adgang til tekster, online seminarer, udgivne bøger etc.
Hypatia – A Journal of Feminist Philosophy
Online tidsskrift under Cambridge University Press der har publicerer feministisk forskning inden for filosofien.
Se et udvalg af bibliografier inden for dit fagområde.
Som studerende har du adgang til en række databaser og særsamlinger
Demographics in Philosophy Project
Komplet oversigt over 50 databaser med informationsressourcer inden for køn, klasse, race og diversitet i filosofien.
En uafhængig og non-profit online database bestående af 50.000 billeder, 100 visuelle præsentationer, artikler, foto essays, bøger og videoer der undersøge undertrykt kulturarv af kvinder i verden. Er ikke associeret med et universitet eller et forskningscenter.
Diversity Reading List in Philosophy
Oversigt over relevante tekster og forskning af LGBTQ- samt kvindelige filosoffer. I overensstemmelse med den stigende fokus på mangel på repræsentation i filosofisk forskning, samt uligheder med hensyn til køn og race, inkluderer listen tekster af forfattere, der ikke identificerer sig som cis-kønnede mænd eller som har en ikke-hvid racemæssig baggrund.
The Open Commons of Phenomenology
Her kan man finde fuldtekst af forskellige fænomenologiske filosoffer.
Verdens ældste tekstarkiv, som giver fri adgang til et stort antal e-bøger inden for klassisk litteratur: prosa, lyrik, noveller, dramatik samt opslagsværker og håndbøger. Arkivet baserer sig ikke på videnskabelige tekstkritiske udgaver, men på tekster, som er frit tilgængelige på nettet. Det betyder, at fejl og mangler kan forekomme.
Et igangværende projekt med at etablere en tekstkritisk og kommenteret digital udgave af Grundtvigs udgivne værker.
Særsamling på Det Kgl. Bibliotek. Er en komplet udgivelse af alt, hvad der findes overleveret fra Kierkegaards hånd.
Online tekstsamling af værker om individuel frihed og et frit markeder. Indeholder tekster fra oldtid til nutid. Der kan bl.a. søges på personer, titler eller ideer.
Her kan du bl.a. finde primærlitteratur fra det 19. årh.
Et udvalg af kilder, hvor du kan finde danske og udenlandske nyheder.
InfoMedia er en stor avisbase med fuldtekstartikler fra en lang række danske landsdækkende, regionale og lokale dagblade, lokale ugeaviser, fagblade, tidsskrifter og magasiner, nyheds- og telegrambureauer. Artiklerne går tilbage til ca. 1985.
Indeholder radio- og tv-udsendelser sendt på udvalgte danske kanaler siden december 2005. Mediestream opdateres løbende med det nyeste radio og tv, dog vil der altid være en forsinkelse på omkring to uger på nye udsendelser.
Database med adgang til aviser fra hele verden. Delvist fuldtekst.
Gode studierelevante Ebogsbaser
Ebogsbase, der stiller elektroniske klassikere til rådighed inden for litteratur, historie, filosofi, religion, klassiske studier, økonomi, politisk teori og sociologi.
Online-udgave af den anerkendte serie Cambridge Companions, som henvender sig til studerende og består af fine introduktioner til klassiske og centrale forfattere, kunstnere, filosoffer, emner og perioder.
E-bogs-base, som dækker alle fagområder. Bøgerne, som overvejende er engelsksprogede, kommer fra anerkendte forlag. Indeholder mere end 6000 titler inden for kategorien philosophy.
Oxford Scholarship Online giver adgang til et bredt udvalg af Oxford University Press’ bøger. Aarhus University Library abonnerer på emnepakker om klassiske studier, lingvistik, litteratur, økonomi og finans, filosofi, statskundskab, jura, politik, religion, biologi og folkesundhed.
Et udvalg af ressourcer, hvor du kan finde podcasts
New Voices er en podcast fra partnerskabet Extending New Narratives in the History of Philosophy, finansieret af Social Sciences and Humanities Research Council of Canada.
Interventions. The intellectual history podcast
Interviews med førende idéhistorikere lavet af idéhistorie-studerende på Cambridge University, England.
Lectures in Intellectual History
Forelæsninger holdt på Institute of Intellectual History, University of St. Andrews i Skotland.
Korte forelæsninger / foredrag om mange emner / ideer præsenteret så innovativt og engageret som muligt.
Et udvalg af diverse kilder og ressourcer, som er relevante for dit fag.
Gratis filosofikurser fra nogle af de ledende universiteter verden over.
Det er vigtigt at henvise korrekt til andres arbejde i dine egne tekster.
AU Studypedia er et akademisk studieværktøj du kan bruge i forbindelse med opgaveskrivning, litteratursøgning og andre studierelaterede arbejdsformer.
Har du styr på reglerne for ophavsret når du studerer? Må du bare kopiere og dele bøger, artikler, billeder og lignende?
Vi har samlet alle relevante informationer om informationssøgning og om hvordan du hurtigt og effektivt finder de materialer, du har brug for.
Få styr på alle dele af din opgaveskrivningsproces fra start til slut, herunder hvordan du formulerer en problemformulering, hvordan du opbygger din opgave og hvordan du får det mest optimale ud af din vejleding.