Aarhus Universitets segl

Fagside for Fransk - IVK og SLK

Fagside for Fransk viser et udvalg af ressourcer til International Virksomhedskommunikation i Fransk (IVK) og til Fransk Sprog, Litteratur og Kultur (SLK).

Siden indeholder ressourcer, som er fælles for både IVK og SLK samt links til specifikke ressourcer for IVK og for SLK.

Du er velkommen til at kontakte fagredaktørerne, hvis du har brug for hjælp eller har forslag til øvrige informationer til siden.

Opslagsværker

 • Encyclopedia of Language and Linguistics
  ELL2 er den elektroniske udgave af en af de største lingvistiske encyklopædier. Den bringer oversigtsartikler med tilhørende litteraturlister om alle sprogvidenskabelige emner, discipliner og fagudtryk.
 • Linguistics & Language Behavior Abstracts (LLBA)
  LLBA er den største lingvistiske bibliografi. Den indeholder henvisninger til sprogvidenskabelig faglitteratur om alle lingvistikkens emner og grene samt alle sprog.
 • MLA International Bibliography
  Henvisninger til artikler og bøger inden for litteratur- og sprogvidenskab. Der er som regel fuldteksadgang til artiklerne. Dækker europæiske, asiatiske, amerikanske og afrikanske sprog og litteraturområder. MLA er en af de førende internationale bibliografier inden for feltet.
 • Oxford Research Encyclopedia of Linguistics
  Opslagsværk om lingvistikkens mange emner og områder. Artiklerne er forskningsbaserede, peer-reviewed og rummer litteraturhenvisninger, krydsreferencer, links til digitalt materiale, m.m. Opdateres løbende.

Ordbøger

 • CNRTL (Centre National de Ressources Textuelles et Lexicales)
  Samling af franske ordbøger, leksika og korpora. Bl.a. Le Dictionnaire du Moyen Français, Le dictionnaire de l'Académie française og Le Trésor de la Langue Française informatisé.
 • Ordbogen.com
  Samlet elektronisk adgang til Ordbogen.com og Gyldendals Ordbøger, m.fl. Her er ordbøger inden for mange fag, sprog og fagområder. Oversigten over alle relevante ordbøger fremkommer ved søgning på et ord.

E-bøger

 • EBook Central
  E-bogs-base, som dækker alle fagområder. Bøgerne, der overvejende er engelsksprogede, kommer fra anerkendte forlag som f.eks. Blackwell, Brill, Oxford University Press, Springer og Wiley.
 • Oxford Scholarship Online
  Oxford Scholarship Online giver adgang til et bredt udvalg af Oxford University Press’ bøger. Der er kun fuldtekstadgang til de emnepakker, som Aarhus University Library abonnerer på. Disse pakker indeholder bøger om klassiske studier, lingvistik, litteratur, økonomi og finans, filosofi, statskundskab, jura, politik, religion, biologi og folkesundhed. For bøger på alle andre emneområder er der adgang til et abstract.

Bibliografier

  • MLA International Bibliography
   Henvisninger til artikler og bøger inden for litteratur- og sprogvidenskab. Der er som regel fuldteksadgang til artiklerne. Dækker europæiske, asiatiske, amerikanske og afrikanske sprog og litteraturområder. MLA er en af de førende internationale bibliografier inden for feltet.

  Aviser og medier

  • Le Monde
  • Le Monde diplomatique
  • Infomedia
   InfoMedia er en stor avisbase med fuldtekstartikler fra en lang række danske landsdækkende, regionale og lokale dagblade, lokale ugeaviser, fagblade, tidsskrifter og magasiner, nyheds- og telegrambureauer. Artiklerne går tilbage til ca. 1990, for enkeltes vedkommende tilbage til 1985. Klik på ’Kilder’ på indgangssiden for mere information om databasens mediedækning.


  Biblioteker på nettet

  Bibliothèque nationale de France

  Bibliotek.dk
  Danmarks nationale biblioteksbase. Indeholder henvisninger til alle danske folkebibliotekers og forskningsbibliotekers materialer. Giver mulighed for at bestille materialer fra alle biblioteker til afhentning på eget bibliotek.


  Ophavsret

  Har du styr på reglerne for ophavsret når du studerer? Må du bare kopiere og dele bøger, artikler, billeder og lignende?

  Informationssøgning

  Vi har samlet alle relevante informationer om informationssøgning og om hvordan du hurtigt og effektivt finder de materialer, du har brug for.

  Mere til dig som studerer

  Vi har samlet de bedste ressourcer til dig som studerer, så du nemt kan overskue de tilbud, AU Library har til dig.