Du har selv ophavsretten til de opgaver, du har udarbejdet. Det gælder uanset, om det er et speciale, et projekt, en opgave, en model, en kildekode osv.
Du vælger selv, om du ønsker at dele opgaven med andre ved at give dit samtykke hertil.
Hvis du har udarbejdet en opgave i samarbejde med andre, så har I en fælles ophavsret til opgaven og skal være enige i beslutningen om at dele den.
Du har mulighed for at publicere din afsluttende opgave i AU’s projektbibliotek ved aflevering i WISEflow. På denne måde giver du andre AU-studerende mulighed for at læse opgaven og finde inspiration heri.
Men da du hermed giver dit samtykke til, at opgaven gøres offentligt tilgængelig, er det dit ansvar, at indholdet lovligt kan offentliggøres.
Hvis din underviser ønsker at bruge din opgave som eksempel for andre studerende ved f.eks. at dele den på Brightspace, så kræver det, at du giver dit samtykke hertil. Desuden skal dit navn også fremgå i forbindelse med at opgaven deles.
Du må gerne benytte dig af dine gamle opgaver ved f.eks. at bruge tekstuddrag i senere opgaver. Du skal bare huske at lave en korrekt kildehenvisning.
Det samme gælder, hvis din læsegruppe har udarbejdet fælles noter, opgaver eller mindre tekster. Her skal du dog være opmærksom på, at alle dine medforfattere skal give samtykke til, at materialet må bruges i nye sammenhænge.