Vil du gerne følge et tidsskrift tæt, kan det være nyttigt at få en alert fra tidsskriftet, så snart det udkommer. Du skal finde tidsskriftets hjemmeside og der oprette en alert på indholdsfortegnelsen, som sendes via en e-mail eller RSS. Der er tidsskrifter, der også giver mulighed for at sende alerts på nye artikler, der er publiceret online, en Online First Alert.
Mange af de store databaser giver mulighed for, at du kan gemme en søgning på bestemte søgeord, såsom emneord, forfatternavn eller tidsskriftstitel. Dette kan kombineres med, at databasen sender besked med foruddefinerede tidsintervaller, hvis der kommer nye artikler. Det giver dig mulighed for at følge et emne på tværs af mange tidsskrifter. Du skal typisk gå ind i søgehistorien, gemme en søgning og derefter oprette en alert på den.
Arbejder du inden for et felt, hvor en bestemt artikel er meget skelsættende, eller har du selv skrevet en artikel indekseret i Scopus eller Web of Science, kan du eksempelvis få alerts, hver gang Scopus eller Web of Science registrerer en ny henvisning/citation af denne artikel. Disse alerts kan komme som e-mails eller som RSS. Læs mere om alerts i Scopus og alerts i Web of Science.
JournalTOCs er en samling af indholdsfortegnelser til mere end 28.000 tidsskrifter, hvoraf en del er Open Access tidsskrifter og andre er hybride. Dvs. indeholder dels Open Access artikler og dels artikler, hvor du skal betale for adgangen. Du kan oprette en profil på JournalTOCs og udvælge tidsskrifter, du gerne vil følge, og få oplysninger som e-mail eller RSS. Oplysningerne kommer forsinket i forhold til alerts oprettet på tidsskrifters egne hjemmesider, men det er et supplement, hvor du ikke kan få alerts fra tidsskriftet selv.
Flere tidsskrifter giver mulighed for at få alerts via apps, når nye numre af tidsskriftet udkommer. Disse apps kan du typisk finde via App Store eller Google Play. Når du installerer app’en, skal du være på Eduroam eller på AUs faste netværk, så du bliver genkendt som AU-bruger.
Har du spørgsmål eller problemer, kan du kontakte kontaktbibliotekaren for dit område, som står klar til at hjælpe dig.
Alternativt er du altid velkommen til at kontakte dit lokale bibliotek i AU Library.
AU Library supporterer referenceværktøjet EndNote, som alle ansatte og studerende ved Aarhus Universitet har fri adgang til.
Har du styr på rettighederne, når du inddrager andres værker i din forskning? Og er du opmærksom på dine egne rettigheder, når du skal publicere din egen forskning? Hvis ikke, kan AU Library hjælpe dig.
Skal du bruge en artikel, som AU Library ikke har, kan du bestille den - så skaffer vi den til dig.