Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Dit universitetsbibliotek

Aarhus University Library er dit universitetsbibliotek. Det dækker over alle biblioteker på universitetet og Det Kgl. Bibliotek - Aarhus. 

Vi arbejder sammen om at give dig adgang til al den forskning og litteratur, du skal bruge i dine studier.

Ét bibliotek - mange lokationer

AU Library har mange lokationer. Du kan frit vælge hvilket bibliotek, du ønsker at benytte, når du skal hente og aflevere bøger. Hvis du har faglige spørgsmål, er det dog en idé at vælge det bibliotek, der er tilknyttet netop dit fag- eller hovedområde.

Bruger på AU Library

Som ny studerende på Aarhus Universitet, skal du logge ind i vores bibliotekssystem vha. dit AU-login (WAYF) og registrere dig som bruger. Herefter kan du bestille bøger og printe på AU Library. 
Har du brug for at tilgå vores elektroniske ressourcer (artikler, e-bøger, databaser), kan du logge på med dit AU-login (WAYF).

Print og kopi

AU Library har en fælles print- og kopiløsning. Som bruger på AU Library har du adgang til print og kopi på alle AU Library's biblioteker. Læs mere om priser, printmuligheder m.m. 

Åbningstider

Åbningstiderne er forskellige fra sted til sted. Kommer du i åbningstiden, kan du få faglig vejledning fra vores personale. De fleste bibliotker har desuden 24/7 adgang for studerende og ansatte tilknyttet deres fakultet.

Studiemiljø – brug biblioteket

De enkelte biblioteker giver dig mulighed for bl.a. at benytte læsepladser, grupperum, arbejdspladser med storskærme, computere med internetadgang m.m. Studiemiljøerne er tilgængelige for alle.

Online adgang

Du får adgang (hjemmeadgang) til de store mængder online ressourcer, som AU Library har købt licens til, og som kan tilgås via library.au.dk.

Når du er oprettet i mit.au.dk, har du straks adgang til online ressourcerne fra AU Library. Læs mere om hjemmeadgang.

FAQ

Hvordan bliver jeg oprettet om bruger?

Som ny studerende på Aarhus Universitet, skal du logge ind i vores bibliotekssystem vha. dit AU-login (WAYF) og registrere dig som bruger. Så kan du fremover låne bøger og eksempelvis anvende bibliotekets printfaciliteter. Du kan også anvende dit AU-login (WAYF) til at logge på og se dine lån, forny dine lån samt anvende vores e-ressourcer.

Hvor mange bøger må jeg låne?

Der er ikke noget loft for, hvor mange bøger du må låne på AU Library. 

Hvordan får jeg adgang til alt det, der ligger online på library.au.dk?

Når du er oprettet som bruger har du også adgang (hjemmeadgang) til online ressourcerne fra AU Library - via library.au.dk. Hjemmeadgang betyder, at du kan få adgang til elektroniske tidsskrifter, e-bøger, databaser m.m. fra en hvilken som helst pc, du benytter, både hjemmefra og fx under ophold i udlandet. 

Hvor kan jeg printe?

AU Library tilbyder har printfaciliteter på alle bibliotekerne. Du logger ind, betaler online og uploader det, du vil printe. Når du vil printe, logger du ind på en printer på et bibliotek. Læs mere om printfaciliteterne og om hvordan du kommer i gang.

Hvilket bibliotek kan jeg bruge?

AU Library har mange lokationer. Du kan frit vælge hvilket bibliotek, du ønsker at benytte, når du skal hente og aflevere bøger. Hvis du har faglige spørgsmål, er det dog en god idé at vælge det bibliotek, der er tilknyttet netop dit fag- eller hovedområde eller det Kgl. Bibliotek. 

Hvor kan jeg finde (og evt. kopiere) litteratur til mit fag (pensum)?

Nogle af bibliotekerne har indkøbt pensumlitteratur til netop dit fag, og litteraturen kan eksempelvis stå på enkeltstående hylder (semesterhylder) eller på bibliotekets læsesal. Litteraturen er til brug på stedet og må kopieres til eget brug.

Hvornår er der åbent på biblioteket?

Åbningstiderne varierer og er ikke ens. Dog er der på de fleste biblioteker adgang 24/7 for studerende tilknyttet hovedområdet. 

Hvor kan jeg finde en læseplads?

Der er mange forskellige læsepladser i forbindelse med biblioteket. Vi har lavet en oversigt over vores læsepladser.