Aarhus Universitets segl

APA standard

APA (American Psychological Associatio) er det mest anvendte referencesystem på DPU, og det er også et af de mest brugte i verden inden for de humanistiske og samfundsvidenskabelige fag. APA strandarden er ikke kun referencer, men et sæt af regler som beskriver, hvordan en akademisk artikel eller afhandling skal skrives.

Der findes for tiden to versioner af APA, og det er en god ide at spørge din vejleder hvilken version du skal bruge. Der er nogle mindre forskellige mellem APA 6. version og APA 7. version, men det er vigtigt kun at bruge en af versionerne i din opgave. Det er ikke tilladt at blande dem!

Kildekompasset.no har vejledning til både APA 6. og 7. version og er et godt sted at starte, hvis du er i tvivl om hvilke oplysninger en reference skal indeholde, og hvis du bruger EndNote kan du også se hvilket felter, der skal udfyldes i en reference.

Husk, hvis du laver afvigelser eller ændringer fra APA standarden skal det gøres konsekvent!

Læs også:

Om kildebrug og plagiering.


APA faq

Må jeg bruge ibid i APA?

Nej! APA bruger ikke ibid, men hvis du gerne vil bruge ibid skal det gøres konsekvent og på eget ansvar. Det er måske en god ide at spørge din vejleder først, hvis du skriver en opgave m.m.

Hvordan skrives en reference til dansk lovgivning i APA?

Biblioteket i Emdrup har lavet en vejledning for "best practice" om referencer til dansk lovgivning, og det er vores anbefaling til hvordan du gør det. Der findes mange forskellige måde at referere til lovgivning på og der kan være meget stor forskel, så dette er tænkt som ikke hjælp og ikke som den eneste måde at gøre det på.

Vejledning til referencer for dansk lovgivning