Frans van der Woude (født 1957) er hollænder. Allerede som 18-årig blev han optaget på Det Hollandske Kunstakademi. På grund af sin unge alder fik han besked på at rejse ud i verden for at opleve noget. I første omgang rejse han til Norge, hvor han begyndte at dyrke økologisk landbrug.
Kunsten blev dog ikke helt lagt på hylden. Blot var det arkitekturen, der nu optog ham meget. For 10 år siden kom Frans til Danmark, hvor han genoptog undervisningen i maling og tegning. Han betegner sig selv som autodidakt.
I sin motivverden er Frans facineret af menneskenes figur, kroppe og psyke og arbejder med en ret begrænset palet med temperafarver. Han bestræber sig på det enkle, som i lag kan opfattes flertydigt.
Frans har i foråret 2011 i forbindelse med sin uddannelse som "Kunstgrebsinnovatør" arbejdet sammen med bibliotekets personale om begrebet "værtskab". Under Frans ophold har han kredset omkring de 2 lys-skakter i bibliotekets nye tilbygning. De 2 rum har pirret Frans nysgerrighed, og det har resulteret i et kunstværk ”Silence I & II” med referencer til bibliotek, stilhed og higen efter refleksion.
Har du lyst til at vide noget mere om Kunstgreb-metoden, kan du få mere information på Kunstgrebs hjemmeside.
I tidsskriftet Revy, 34. årgang, nr. 5, sep-okt 2011, s. 4-5, kan du læse artiklen "Greb om kunsten på SAMbib" af Frans van der Woude og Solveig Sandal Johnsen, hvori de beskriver forløbet på AU Library, School of Business and Social Sciences, Bartholins Allé (tidligere: Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek ved Aarhus Universitet).