Aarhus Universitets segl

Kontakt projektet

Projektleder og sparringsgruppe

Aarhus University Library

Karen Harbo

AU Library, specialkonsulent i AU Library, Business and Social Sciences har@au.dk

Jeg har i mange år arbejdet med at styrke de studerendes informationskompetence og hvordan biblioteket kan understøtte de studerendes læring og faglighed. Jeg er engageret i  de tværgående udviklingsområder ved AU Library, Information Literacy og E-Learning. Jeg har igennem de seneste år ledet lokale og nationale projekter, som har fokus på at styrke integrationen af det digitale bibliotek i uddannelsernes læringsmiljøer – og nu dette Nordplus projekt.

Se kontaktoplysninger

Lunds Universitetsbibliotek

Karin Jönsson

Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek, Lunds universitet, karin.jonsson@sambib.lu.se

Jag är sedan 2006 chef på Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek och har under åren varit involverad i flera projekt som handlar om studenternas informationskompetens. På biblioteket har vi i många år arbetat aktivt för ökad integrering av bibliotekets resurser i ämnesutbildningen.

Se kontaktoplysninger

 

Universitetsbiblioteket i Bergen

Anne Sissel Vedvik Tonning

Universitetsbiblioteket i Bergen, Anne.Tonning@uib.no
Anne Sissel Vedvik Tonning, jobbet på UB siden 1999, opptatt av informasjonskompetanse og læring.  Leder arbeidsgruppen for utvikling av undervisning og veiledning, som inkluderer lokalt Nordplus-prosjekt.  

Se kontaktoplysninger

Styregruppe

  • Hanne Munch Kristiansen, Biblioteksleder, AU Library
  • Eva Nylander, Bibliotekschef, Lunds Universitetsbibliotek
  • Maria-Carme Torras Calvo, Bibliotekschef, Universitetsbiblioteket i Bergen

Projektgrupper

Fagligt domæne: ARTS

AU Library

Christian Højbjerg Ottesen Hansen

AU Library, Campus Emdrup (DPB) coha@au.dk

Jeg er ansat på AU Library (ARTS, Emdrup) som fagreferent i generel pædagogik og uddannelsesvidenskab. I det daglige arbejde som fagreferent brænder jeg for at udbygge og videreudvikle de studerendes informationskompetence, og ydermere være med til at implementere open access i forskningsmiljøet på Campus Emdrup. Det er netop i spændingsfeltet mellem pædagogik som vidensfelt og forskningsbibliotekets dybdegående informationsfaglighed, jeg finder min inspiration og bygger min daglige informationsfaglige praksis på. Jeg har tidligere arbejdet som lærer, og har nu i mit nye arbejde som fagreferent, engageret mig i indkøb af international pædagogiskforskning, emneindeksering, forskningsservice, undervisning og det tværgående samarbejde i AU Library vedrørende E-learning.

LUB

Anja Hoppe

Humanistiska och teologiska fakulteterna, anja.hoppe@htbibl.lu.se

Jag jobbar på HT-biblioteken, alltså biblioteken vid de humanistiska och teologiska fakulteterna vid Lunds universitet. Jag jobbar mest med fjärrlån, studentstöd (stöd till lärande) och marknadsföring och har ämnesansvar för tre olika ämnen, varav ett har all sin undervisning online. Jag har tidigare arbetat som lärare i tyska och då undervisat både enskilda personer och grupper, både face-to-face och på distanskurser.

http://www.htbibl.lu.se/person/AnjaHoppe/

Åsa Forsberg

Universitetsbiblioteket, asa.forsberg@ub.lu.se

Jag arbetar med kvalitet och verksamhetsutveckling på UB, samordnar tillgänglighetsfrågor inom LUB och ansvarar även för LibGuides. Jag har arbetat en hel del med fysiska och virtuella biblioteksmiljöer och informationstjänster, och också med UX-metoder (UX – User experience) och andra metoder för att utvärdera bibliotekstjänster ur ett användarfokus.

UiB

Pål Steiner

Pal.Steiner@uib.no

Faglig leder for Utdanningsstøtte ved Universitetsbiblioteket i Bergen, fagreferent for religionsvitenskap, klassisk og arkeologi. I egen undervisning fokuserer jeg på forholdet mellom informasjonskompetanse, akademisk skriving og digital humaniora.

https://www.uib.no/personer/P%C3%A5l.Steiner

 

Fagligt domæne: BUSINESS and SOCIAL SCIENCES

AU Library

LUB

Anna Wiberg

Juridiska fakulteten, anna.wiberg@jur.lu.se

Jag ansvarar för den informationsundervisning som utförs av bibliotekarier och studentlärare på Juridiska fakultetens bibliotek. Under de senaste 5 åren har jag deltagit i projekten Genomslagsprojektet: en utvärdering av två biblioteks pedagogiska verksamheter vid Lunds universitet och Metoder och verktyg för utvärdering av kursinslag i informationskompetens. Jag är just nu aktiv inom en arbetsgrupp för biblioteken vid Lunds universitet som arbetar med Biblioteken i den digitala lärandemiljön.

 http://www.jur.lu.se/#!jur-awi

Bitte Holm

Ekonomihögskolan, bitte.holm@ehl.lu.se
Jag heter Bitte Holm och jobbar på Ekonomihögskolans bibliotek vid Lunds universitet sedan många år. Jag har mycket undervisning till våra studenter på grund- och masternivå och vill gärna lära mig mer om nya pedagogiska metoder.

http://www.ehl.lu.se/biblioteket/kontakt/personal/bitte.holm

UiB

Henry Langseth

henry.langseth@uib.no
Fagreferent for samfunnsøkonomi ved Universitetsbiblioteket i Bergen. Han har en master innen økonomi fra Høgskolen i Agder, Norge og University of Limerick, Irland. Henry har 10 års erfaring med undervisning og veiledning i informasjonskompetanse. Tidligere ledet han seksjonene for henholdsvis fag og formidling samt digitale tjenester ved Universitetsbiblioteket i Agder. I med lesebrett i en akademisk kontekst.
http://www.uib.no/personer/Henry.Langseth

Fagligt domæne SCIENCE and TECHNOLOGY, samt HEALTH fagområdet

AU Library

Pernille Holm Lindhardt

Det Kgl. Bibliotek, AU Library, Cand.mag. i engelsk og kunsthistorie phl@kb.dk

Gymnasielærer (12 år) Projektleder i Amesto Translations (4 år) Projektkoordinator i Lektier Online, Statsbiblioteket (4 år) Jeg er netop ansat som projektkoordinator i AU Library pr. 1. jan. 2017. Og er netop kommet med i Nordplus.

Jeg repræsenterer HEALTH området og skal her se på muligheder for at udvikle e-læringsobjekter, som understøtter det faglige læringsmiljø i samarbejdet mellem bibliotek – studerende – underviser.
Senest har jeg i Lektier Online arbejdet med at udvikle, klargøre og køre i drift et online læringsmiljø målrettet elever i den danske grundskole og på de gymnasiale ungdomssuddannelser.

Som koordinator har jeg haft særligt fokus på arbejdet med at integrere Lektier Online som redskab ude hos elever og lærere – og samtidig haft kontakten til de studerende, som har bemandet lektiehjælpen. Jeg har haft ansvar for rekruttering, kompetenceudvikling og uddannelse af de frivillige i forhold til at varetage rollen som online lektiehjælper i Lektier Onlines digitale lektierum.

I samarbejde med et forskerteam fra Syddansk Universitet har jeg været med til at udvikle et nyt uddannelseskoncept og en online didaktik håndbog med tilhørende tutorial til brug for de frivillige lektiehjælpere som et konkret arbejdsredskab i lektiehjælpen.

Jeg har arbejdet tværgående med indsatser i Lektier Onlines fire callcentre i Aalborg, Odense og København og med projektets synlighed og markedsføring fx via Facebook og en række kampagne-indsatser målrettet både elever, lærere og lektiehjælpere.

Kontaktinformation

LUB

Lina Ahlgren

Lunds Tekniska Högskola, lina.ahlgren@bibliotek.lth.se
Jag arbetar på Lunds Tekniska Högskolas bibliotek. Jag arbetar bland annat med undervisning av både studenter och doktorander inom alla ämnen på LTH. Undervisningen består av både föreläsningar och workshops och jag försöker ta in fler studentaktiverande moment i undervisningen.

Annika Nilsson

Fysiska institutionen, annika.nilsson@fysik.lu.se

Jag arbetar som bibliotekarie på Fysiska institutionen och undervisar studenter på grund- och masternivå sedan några år tillbaka. Andra arbetsuppgifter är hantering av e-media för Naturvetenskapliga fakulteten. En viss del av min tjänst är också som kommunikatör på institutionen. Jag har studerat biologi och kemi.

UiB

Ingunn Rødland

Ingunn.Rodland@uib.no
Jeg har jobbet ved Bibliotek for realfag siden 2004. Har hovedfag i molekylærbiologi, men har også studert emner innen matematikk, informatikk og kjemi. Jobber som universitetsbibliotekar med særlig ansvar for kjemi og molekylærbiologi. Gir undervisning i informasjonskompetanse for alle nivåer i universitetutdannelsesløpet.
http://www.uib.no/personer/Ingunn.R%C3%B8dland