Aarhus Universitets segl

Indlæg

DEFF CC WS 5 med fokus på digitale værktøjer

Workshop 5 i DEFF projektet Co-creation: Studerende som medproducenter i udviklingen af bibliotekernes læringsprodukter (DEFF CC) med fokus på digitale værktøjer tog udgangspunkt i digitale formater og værktøjer, som allerede var taget i brug eller som man ønskede skulle tages i brug i de lokale DEFF CC delprojekter.

Programmet for DEFF CC workshop 5 var bygget op omkring dels projektets egen erfaring dels gennemgående ønsker fra projektgruppens side til nye eller mere avanceret anvendelse af digitale værktøjer. For at der både skulle være tid til at lytte og selv få hænderne i de udvalgte formater og værktøjer var dagens workshop lagt fast på de følgende typer; nemlig

Animation … er det bare det! / ved Hanne Pedersen Leder af VIA The Animation Workshop, Viborg , som introducerede sin session på den følgende måde:

Kom og vær midt i den legende lette skabelse af en animationsfilm, hvor det er dig der leger og skaber en animationsfilm. På workshoppen vil vi gennemleve hele processen bag en animeret film, opdage animationsmediets intuitive væsen og nære slægtsskab med sproget og skriften. Vi vil tale om hvordan animation kan indføres i dagligdagen og hvordan animation kan bruges ind i forskellige fagligheder.

Videoproduktion i hverdagen / ved Mathias Elmose Andersen, Educational it producer, Center for Undervisning og Læring, Aarhus Universitet, som introducerede sin session på den følgende måde:

Målet med denne workshop er at I kan producere video ligeså nemt som I kan lave et powerpoint. I får hands-on erfaring med forskellige videoværktøjer, som kan bruges til forskellige formidlingsformer. Vi kommer også til at snakke om

Projektgruppen samt en række inviterede kolleger fra projektkonsortiets biblioteker havde en god og engageret dag, hvor der var god mulighed for selv at prøve kræfter med de udvalgte værktøjer til udvikling af bibliotekernes e-læringsprodukter.