Aarhus Universitets segl

Aalborg Universitetsbibliotek: Digital platform til at dele litteratur lovligt

Aalborg Universitetsbibliotek har co-created med en studiegruppe fra 6. semester Medialogi, (Bacheloruddannelse) fra Aalborg Universitet.

Målet var at undersøge, hvordan man kan motivere studerende til at dele litteratur imellem hinanden digitalt på en lovlig facon.

Resultatet blev til en fungerende prototype på en webbaseret digital platform, hvormed man kan samarbejde som en projektgruppe. Virkemidlerne til at motivere studerende til at dele litteratur lovligt er bl.a. gamification elementer samt brugbare funktioner til samarbejde omkring et studieprojekt. Som medlemmer af en projektgruppe på platformen kan man dermed tildele hinanden opgaver i forbindelse med projektet og hver gang man har gennemført en opgave, får man en belønning som gruppe. Det er belønninger, som gruppens selv definerer, f.eks. kan man gennemføre en opgave og få en belønning som f.eks. ”hold en velfortjent kaffepause”.

Projektet endte ud med en projektrapport fra studiegruppen: ”Legal Literature Sharing: designing an Interactive System for Legal Literature Sharing at AAU” af Helene Høgh Nielsen, Kresta Louise Febro Bonita, Oscar Marcelo Elizondo Hinojosa & Jorge Alejandro Elizondo. Projektrapporten er ikke offentligt tilgængelig, men ansatte og studerende ved AAU har adgang til rapporten i Aalborg Universitets Projektbibliotek.    

Prototype af digital platform til lovlig deling af litteratur