Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Vi har fået nyt bibliotekssystem

Vi har fået nyt bibliotekssystem, men AU Library er stadig dit universitetsbibliotek, og library.au.dk er stadig et godt sted at starte din søgning.

Når du søger fra library.au.dk, møder du vores nye bibliotekssystem på en ny grænseflade: kb.dk. Du vil derfor skiftevis opleve brugergrænsefladerne for AU Library og Det Kgl. Bibliotek.

Det kan måske virke forvirrende, men begge grænseflader er en del af vores service til dig.

Status på nyt bibliotekssystem

  • Det nye bibliotekssystem kan ikke anvendes med Internet Explorer. Du skal vælge en anden browser som f.eks. Chrome, Firefox, Edge eller lignende.
  • Der er lige nu problemer med adgang til nogle af AU Library’s databaser via det nye bibliotekssystem. Brug databaselisten for at få adgang til alle databaser.
  • Der er i øjeblikket problemer med bestilling og dermed levering af artikelbestillinger fra trykte tidsskrifter. Hvis du ønsker at bestille en kopi af en artikel, skal du vælge "kopibestilling" i bestillingsproceduren, dernæst knappen "kopi fra andet bind".
  • Der kan være problemer med at logge ind via WAYF. I login proceduren i det hele taget kan du opleve ventetid, så vær tålmodig.
  • Du kan som bruger opleve ventetid, fra du har registreret dig som bruger, til du har mulighed for at anvende hjemmeadgang til vores e-ressourcer og bibliotekets printfaciliteter.

Brug for hjælp?

Har du spørgsmål eller problemer, kan du kontakte AU Library, som står klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål.

Alternativt er du altid velkommen til at kontakte dit lokale bibliotek i AU Library.

Hvad har ændret sig?

Nyt login

I det nye bibliotekssystem skal du oprette en ny pinkode, når du skal bestille, låne, forny eller aflevere bøger. Studerende og ansatte på Aarhus Universitet skal logge på med WAYF for at få adgang til at oprette en ny pinkode m.m.

Mine lån

Du bibeholder dine nuværende lån og reservationer. De er ført med over i det nye bibliotekssystem.

Afhentningsnumre

Fremover får du kun mail med et afhentningsnummer, når du kan hente og låne en bog, du har bestilt. Du kan ikke længere finde dine afhentningsnumre, når du logger på din konto på biblioteket.

Gem derfor mailen til du har været forbi på biblioteket efter din bog.

Huskelister

Hvis du tidigere har anvendt det, vi har kaldt "huskelister", skal du være opmærksom på, at dine huskelister ikke er ført med over i det nye bibliotekssystem.

Hjemmesiden library.au.dk

Hjemmesiden library.au.dk vil fortsat være det primære sted at finde vejledning og anden information til alle vore brugere fra Aarhus Universitet.
Det, der har ændret sig, er selve søgegrænsefladen og søgemulighederne. Du har fået en ny grænseflade til at søge ned i biblioteksressourcerne, idet vi har fået et nyt bibliotekssystem.

Fagsider

Alle fagsider på library.au.dk kan tilgås. Også efter 19. november 2019.
Du kan dog muligvis opleve, at nogle af linksene bag de fremhævede ressourcer på fagsiderne ikke vil virke i en kort overgangsperiode efter d. 19. november 2019. Vi retter links hurtigst muligt.

Databaser

Databaselisterne på websiden Databaser vil fortsat være tilgængelige – også efter 19. november 2019.

I en overgangsperiode vil databaselisterne være de bedste adgange til de faglige databaser, indtil alle AU-tilgængelige databaser er kommet ind i det nye bibliotekssystem.

Pensumlister og kildehenvisninger

Kildehenvisninger med links til vores gamle bibliotekssystem, f.eks. links til bøger og links til registreringer af enkelte databaser, vil ikke virke efter d. 19. november 2019.
Det kunne f.eks. være henvisninger i pensumlister eller på en kursusside på Blackboard.

Det vil derfor være nødvendigt at rette links, eller søge efter titlerne i det nye bibliotekssystem https://library.au.dk/, efter d. 19. november.

Spørg evt. dit lokale AU Library, eller din underviser, hvis der er links, der bliver ved med at drille et par dage efter det nye bibliotekssystem er gået i luften.

Hvorfor har vi fået nyt bibliotekssystem?

Det Kgl. Bibliotek har implementeret et helt nyt bibliotekssystem, som gik i luften tirsdag d. 19. november 2019.

Det betyder, at du som biblioteksbruger har fået:

  • en ny brugergrænseflade med ændrede og helt nye søgemuligheder.
  • én indgang til alle biblioteksressourcer for 4 universiteter i Danmark.

Baggrunden for dette er, at det tidligere Statsbiblioteket i Aarhus og det tidligere Det Kongelige Bibliotek i København fusionerede 1. januar 2017. Læs mere om baggrunden for det nye system.