Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU Library - dit digitale bibliotek

Dine muligheder, mens det fysiske bibliotek er lukket

  • AU Library har lukket for al adgang til bibliotekerne. Der er dermed også lukket for udlån/aflevering af materiale, for alle bestillinger af fysisk og digitalt materiale og for lån fra andre biblioteker
  • Du kan fortsat bruge de elektroniske ressourcer på library.au.dk.
  • Hvis du har problemer med adgang til elektroniske ressourcer, kan du kontakte Spørg biblioteket
  • Hvis du har brug for hjælp til litteratursøgning, referencehåndtering eller andet, kan du finde mange fagspecifikke ressourcer på fagsiderne. Her finder du også fagbibliotekarernes kontaktoplysninger.
  • Hvis du endnu ikke har nået at hente nødvendigt materiale fra dit skab på biblioteket, kan du kontakte Spørg biblioteket, som vil hjælpe i en ekstraordinær situation. 

Hjemmeadgang til Karnov

Karnov har åbnet for hjemmeadgang for studerende og ansatte på Aarhus Universitet - foreløbig frem til 27. marts 2020.

Prøveadgang til Statista

AU har ekstraordinært fået adgang til portalen Statista til og med juni 2020. Statista indeholder markedsinformation i form af statistik og anden data om en lang række emner som f.eks. reklame, telekommunikation, dagligvarer, uddannelse, transport og turisme. Bemærk, at Statista ikke er et fast abonnement, men kun er tilgængelig med prøveadgang til og med juni 2020.

Hvordan får jeg adgang hjemmefra?

Når du ikke sidder på Campus, skal du forbi library.au.dk for at kunne få adgang til elektroniske artikler, e-bøger, databaser m.m., som vi stiller til rådighed. Læs mere om hjemmeadgang.

Hvor finder jeg links til de elektroniske ressourcer?

Vi har mange veje ind til de forskellige elektroniske ressourcer:

  • Søg efter det materiale, du ønsker adgang til, i søgeboksen på library.au.dk, så søger du i vores bibliotekssystem, hvor du vil kunne finde links til det meste af det, vi har adgang til. Læs mere om søgemuligheder.
  • Brug en af de fagsider, bibliotekspersonalet har oprettet til netop dit fag eller studie. En fagside er en samling af ressourcer, der kan være relevante for netop det, du læser. En nem indgang til at starte din søgning.
  • Brug databaselisten, hvis du ikke kan finde den database, du leder efter, når du søger library.au.dk. I databaselisten skal du søge specifikt på databasens navn.
  • Du kan også kigge på vores side om materialer og finde frem til forskellige materialetyper, f.eks. standarder, aviser etc.

Kan jeg få hjælp til litteratursøgning?

Ja, det kan du. Vi vil gerne hjælpe dig pr. mail, telefon eller hvad der nu lige giver bedst mening. 

Du kan enten skrive til Spørg biblioteket eller booke en bibliotekar.

Kan jeg få hjælp til referencehåndtering?

Ja, det kan du. Vi vil gerne hjælpe dig pr. mail, telefon eller hvad der nu lige giver bedst mening. 

Du kan enten skrive til Spørg biblioteket eller booke en bibliotekar.