Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU Library - dit digitale bibliotek

Særlige adgange til e-ressourcer i forbindelse med Covid-19

AU Library formidler særlige adgange til elektroniske ressourcer, som der er blevet åbnet for i forbindelse med lukning af bibliotekerne under Covid-19. Hold øje med den gule boks, som vi forsøger at holde opdateret.   

E-bøger, artikler og videoer - fri adgang

En række forlag giver ekstraordinært fri adgang til en række elektroniske ressourcer i en begrænset periode.

Se lister over de forskellige ressourcer fra hhv. International Coalition of Library Consortia,  University of Leiden og Helsinki University Library

Project MUSE

MUSE har udvidet mængden af gratis indhold og der er nu flere titler tilgængelige i forhold til, hvad der normalt er dækket af Det Kongelige Biblioteks licens. Indhold, som du har adgang til via abonnement, er markeret med et grønt flueben. Indhold, som er gratis pga. Covid-19, er markeret med et grønt “Free” ikon

Delvis nedlukning af bibliotekerne på AU

  • Bibliotekerne i AU Library og det Kgl. Bibliotek på Victor Albecks Vej lukker delvist ned i perioden fra d. 9. december til og med d. 7. februar 2021.
  • Skabe på biblioteket: hvis du har brug for dine ting, tøm gerne dit skab inden onsdag d. 9. december.
  • Du skal have mundbind eller visir på, når du færdes på biblioteket. 
  • Du kan fortsat bruge de elektroniske ressourcer på library.au.dk.
  • Hvis du har problemer med adgang til elektroniske ressourcer, kan du kontakte Spørg biblioteket.
  • Hvis du har brug for hjælp til litteratursøgning, referencehåndtering eller andet, kan du finde mange fagspecifikke ressourcer på fagsiderne. Her finder du også fagbibliotekarernes kontaktoplysninger.

Kan jeg få hjælp til litteratursøgning?

Ja, det kan du. Vi vil gerne hjælpe dig pr. mail, telefon eller hvad der nu lige giver bedst mening. 

Skriv til Spørg biblioteket eller book en bibliotekar.

Kan jeg få hjælp til referencehåndtering?

Ja, det kan du. Vi vil gerne hjælpe dig pr. mail, telefon eller hvad der nu lige giver bedst mening. 

Skriv til Spørg biblioteket eller book en bibliotekar.

Hvordan får jeg adgang hjemmefra?

Når du ikke sidder på Campus, skal du forbi library.au.dk for at kunne få adgang til elektroniske artikler, e-bøger, databaser m.m., som vi stiller til rådighed. Læs mere om hjemmeadgang.

Hvor finder jeg links til de elektroniske ressourcer?

Vi har mange veje ind til de forskellige elektroniske ressourcer:

  • Søg efter det materiale, du ønsker adgang til, i søgeboksen på library.au.dk, så søger du i vores bibliotekssystem, hvor du vil kunne finde links til det meste af det, vi har adgang til. Læs mere om søgemuligheder.
  • Brug en af de fagsider, bibliotekspersonalet har oprettet til netop dit fag eller studie. En fagside er en samling af ressourcer, der kan være relevante for netop det, du læser. En nem indgang til at starte din søgning.
  • Brug databaselisten, hvis du ikke kan finde den database, du leder efter, når du søger library.au.dk. I databaselisten skal du søge specifikt på databasens navn.
  • Du kan også kigge på vores side om materialer og finde frem til forskellige materialetyper, f.eks. standarder, aviser etc.