Får du tit et meget stort og mindre relevant søgeresultat på library.au.dk?

På library.au.dk søger du i en enorm mængde materiale. Derfor kan du tit også få et stort antal søgeresultater, når du søger på et emne. Nu har du dog mulighed for at afgrænse dit søgeresultat ud fra fagområde.

31.10.2017 | Anne Catharine Andersen

Vi har tilføjet en ny afgrænsningsmulighed, som du kan anvende, når du eksempelvis søger materiale om et bestemt emne.

Det kan være relevant, når du søger efter litteratur om et helt specifikt emne, men får alt for mange – og ikke altid relevante – resultater.

Afgræns din søgning på fagområde

I venstremenuen kan du, når du har lavet en søgning, afgrænse til bestemte fagområder. Dermed bliver dit søgeresultat mindre, og du får sorteret evt. irrelevante resultater fra.

Et eksempel. Du søger efter materiale om ledelse og logistik, og er kun interesseret i materiale inden for fagområdet business. Du laver din første indledende søgning og afgrænser derefter på fagområdet business i venstremenuen. Nu har du indsnævret dit resultat fra mere end 1,5 million hits til lidt over 130.000. Du har bl.a. fået sorteret knap 300.000 hits fra, fra fagområdet medicin, som ville have været med i din søgning, hvis du ikke havde indsnævret til fagområdet business.

130.000 hits er stadig et stort søgeresultat, og du vil skulle kombinere med flere søgeord for at få et overskueligt søgeresultat. Læs evt. mere om informationssøgning

AU Library, Litteratur og informationssøgning, Medarbejdere, Bibliotek, Studerende