Du er her: AU Library Fagsider Molekylærbiologi og Genetik

Fagside for Molekylærbiologi og Genetik

Introduktion

Fagsiden præsenterer udvalgte ressourcer inden for Molekylærbiologi og Genetik og tilhørende forskningsområder.

Kontakt dit betjeningssted, AU Library, Foulum eller AU Library, Katrinebjerg (Aarhus), hvis du vil vide mere eller har forslag til øvrige informationer til siden.

Fotograf: Lars Kruse/AU Kommunikation

Godt sted at starte - Vigtige kilder

Databaser

 • PubMed
  Den vigtigste database til artikelsøgning indenfor Molekylærbiologi og Genetik.  PubMed indeholder også hele databasen MEDLINE.
 • Scopus
  Scopus er både artikelbase og citationsindeks. Scopus indekserer flere tidsskrifter end nogen anden base, og er et rigtig godt alternativ til mere fagspecifikke databaser. Dækker alle fagområder.
 • Web of Science (WoS)
  Web of Science er en artikelbase og et citationsindeks med henvisninger til artikler inden for alle fag. Der er adgang til at søge citationer, h-index og Journal Citation Reports.
 • Flere databaser

Opslagsværker

E-bogsbaser

 • Springer Protocols
  Laboratorieprotokoller inden for molekylærbiologi og bioteknologi, bl.a. ”Methods in Molecular Biology”, ”Methods in Molecular Medicine”, ”Methods in Biotechnology” og ”Methods in Pharmacology and Toxicology and  Neuromethods” samt Laboratory Handbooks, som ”The Biomethods Handbook”, ”The Proteomics Handbook” og Springer Laboratory Manuals.
 • SpringerLink
  Tidsskrifter og bøger udgivet af forlagene Springer og Kluwer. Der er adgang til fuldtekst i de fleste tidsskrifter, men kun i et mindre antal bøger.
 • UC Press E-Books Collection
  E-bogsbase med bøger fra California University Press og enkelte andre forlag, udgivet mellem 1982 og 2004. Skønt basen er til brug for ansatte på California University, er mere end 700 af basens 2000 titler frit tilgængelige. Alle er mærket med ikonet PUBLIC.
 • Ebook Central E-bogs-base, som dækker alle fagområder. Bøgerne, som overvejende er engelsksprogede, kommer fra anerkendte forlag som f.eks. Blackwell, Brill, Oxford University Press, Springer og Wiley.
  Ebook Central er er et produkt af en fusion mellem Ebrary og EBL. (Har man allerede en boghylde i enten Ebrary eller EBL er det muligt at overføre sine hylder til Ebook Central. Vælg Bookshelf øverst til højre på forsiden og opret en ny konto. Se vejledning her.) 
 • EBSCO eBook Collection
  Samling af e-bøger inden for alle fagområder. Størstedelen af bøgerne er udgivet på engelske og amerikanske forlag.

Ordbøger

 • MedicinOrdbogen
  Ordbog over medicinsk fagsprog - dansk/engelsk og engelsk/dansk
 • Ordbogen.com
  Webbaserede ordbøger og specialordbøger inden for mange sprog og områder.
 • Gyldendals ordbøger
  Ordbøger. Dansk-engelsk, engelsk-dansk, dansk-tysk, tysk-dansk og dansk-fransk, fransk-dansk, dansk-spansk, spansk-dansk ordbog, samt fagordbøger bl.a. Engelsk Kemi PRO, Engelsk Landbrug & Levnedsmiddel PRO, Engelsk Miljø PRO, Engelsk Teknik PRO, Fag- og teknikordbog, Medicinsk/odontologisk ordbog, Oxford Dictionary of English og Oxford Thesaurus of English.
 • Dansk/engelsk-terminologiliste for Aarhus Universitet
  Oversættelser af AU's officielle stillingsbetegnelser, studiefag (fagkoder), gradsbetegnelser og titler, navne på enheder, institutter og centre, udvalg, bygninger samt en lang række generelle udtryk fra uddannelsesverdenen.
 • Dansk-engelsk database over universitetsterminologi
  udarbejdet af Oversættelsescentret, Københavns Universitet
 • Søg efter flere ordbøger

Mere information

Mere til dig som studerer

Vi har samlet de bedste ressourcer til dig som studerer, så du nemt kan overskue de tilbud, AU Library har til dig.

Mere til dig som underviser

Her har vi samlet de bedste ressourcer til dig som underviser på Aarhus Universitet, så du nemt kan overskue alle de tilbud, AU Library har til dig.

Mere til dig som forsker

Her har vi samlet de bedste ressourcer til dig som forsker ved Aarhus Universitet, så du nemt kan overskue alle de tilbud, AU Library har til dig.

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 14.03.2017

Databaser

Alfabetisk liste

?

Hjælp og vejledning

Søgetips

Spørg biblioteket

Åbningstider

Åbningstider

Øøv...!

Fandt du ikke det du søgte efter?

Vi skaffer det til dig