Fagside for Idræt

Introduktion

Her finder du links til de vigtigste databaser og ordbøger indenfor idræt. Du er velkommen til at besøge AU Library, Sundhedsvidenskab, hvis du har brug for hjælp til at finde litteratur.

Godt sted at starte - Vigtige kilder

Databaser

  • SPORTDiscus
   Sportdiscus registrerer litteratur om mange facetter af sport og idræt: Sportsmedicin, fitness, coaching, lovstof, sportsfaciliteter, doping, forebyggelse, rehabilitering og ernæring.
  • PubMed
   Flagskibet, når det gælder litteratursøgning inden for alle aspekter af de sundhedsvidenskabelige fagområder. Databasen registrerer artikler fra videnskabelige tidsskrifter fra det meste af verden.
  • Scopus
   Scopus dækker sundhedsvidenskab, naturvidenskab, samfundsvidenskab og humaniora.
   I Scopus kan man foretage citationssøgninger, d.v.s. se, hvor mange gange en bestemt artikel er citeret af andre. Det er også muligt at udtrække H-Index for en given forfatter, forskningsgruppe, institution etc.
  • Eric
   En meget omfattende database inden for alle pædagogikkens discipliner.
  • PsycINFO
   PsycINFO er en af de vigtigste kilder til litteratur om psykologi og psykologiske aspekter inden for medicin, sport, sociologi, uddannelse m.m.
  • Embase
   En kæmpe stor database med litteratur om alle medicinske fagområder/sundhedsviden. Der er stort overlap til PubMed, men Embase indeholder også artikler som ikke optages i PubMed.
  • Web of Science
   Web of Science (WoS) er en artikelbase med henvisninger til artikler inden for alle fag. I Web of Science kan man foretager citationssøgninger, d..v.s. se, hvor mange gange en bestemt artikel er citeret af andre. Det er også muligt at udtrække H-Index for en given forfatter, forskningsgruppe, institution etc.

   Ordbøger

   • Gyldendals ordbøger
    Indeholder ordbøger og specialordbøger inden for mange sprog og områder. Indeholder bl.a. Medicinsk odontologisk ordbog.
   • Ordbogen.com
    Indeholder ordbøger og specialordbøger inden for mange sprog og områder.

   Aviser og medier

   • Infomedia
    En stor avisbase med fuldtekstartikler fra en lang række danske landsdækkende, regionale og lokale dagblade, lokale ugeaviser, fagblade, tidsskrifter og magasiner, nyheds- og telegrambureauer. Artiklerne går tilbage til ca. 1990, for enkeltes vedkommende tilbage til 1985.

   Kurser

   ons 28 feb
   10:30-11:30 | AU Library, Sundhedsvidenskab (VAB), Vennelyst Boulevard 4 - Glassalen
   Introduktion til PubMed
   Gennemgang af de vigtigste funktioner i databasen. Alle interesserede er velkomne.

   Mere information

   Undgå plagiering

   Det gælder om at holde tungen lige i munden, når du skriver opgave og skal undgå plagiering. AU Library har samlet en række ressourcer, som kan forklare helt præcist hvordan du undgår det.

   Referencehåndtering

   AU Library stiller en række referenceværktøjer til rådighed for alle ansatte og studerende ved Aarhus Universitet.


   Ophavsret

   Har du styr på reglerne for ophavsret når du studerer? Må du bare kopiere og dele bøger, artikler, billeder og lign. 

   Informationssøgning

   Vi har samlet alle relevante informationer om informationssøgning og om hvordan du hurtigt og effektivt finder de materialer, du har brug for.

   Mere til dig som studerer

   Vi har samlet de bedste ressourcer til dig som studerer, så du nemt kan overskue de tilbud, AU Library har til dig.